Sertés dagadó

Amatőr Királyi Szakács Klub receptje

Hozzávalók:
– 1,5 kg dagadó

Töltelék:
– 6 db tojás
– 5 db zsemle
– 25 dkg gomba
– 2 fej vöröshagyma
– 1 csokor petrezselyem
– 2 db kaliforniai paprika piros
– ízlés szerint só, bors, étolaj

Elkészítése: 3 db tojást keményre főzünk, majd a zsömléket beáztatjuk. Befűszerezzük a dagadót és rendesen felszúrjuk. A vöröshagymákat az olajban megdinszteljük és hozzá adjuk az összedarabolt gombát. A kaliforniai paprikát össze kockázzuk, a petrezselymet apróra vágjuk. Ezeket összekeverjük a három nyers tojással és a kifacsart zsömlékkel. A dagadót megtöltjük ezzel a töltelékkel és a végén bele tesszük a 3 főtt tojást. Hús tűvel összetűzzük és előmelegített sütőben készre sütjük.

Család-barát műsoroldal >>>

Olvasson tovább