Palóc oldalas tócsnival és sonkaropogóssal

Hozzávalók 4 fő részére:

A sertés oldalashoz:
– 1200 g sertés oldalas
– 100 g kg házi combsonka
– 3 ek zsír
– 1 fej fokhagyma
– 1 nagy fej vöröshagyma
– 100 g bacon szalonna
– 400 g zöldbab
– 10 g paradicsompüré
– só, bors, köménymag
– fűszerpaprika

A tócsnihoz:
– 500 g burgonya
– 2 db tojás
– 200 g liszt
– 2 gerezd fokhagyma
– 50 g pörkölt mogyoró
– só, bors

Elkészítése: Az oldalast sózzuk, borsozzuk, bekenjük darált fokhagymával. Ezután serpenyőben minden oldalát elősütjük, tepsibe rakjuk és 140 fokos sütőben körülbelül 1,5 óra alatt készre sütjük. A visszamardt zsiradékban megpirítjuk az apró kockára vágott vöröshagymát és a paradicsompürét. Néhány evőkanálnyi vizet adunk hozzá, majd beleforgatjuk a friss zöldbabot amit készre párolunk. A tócsnihoz a megtisztított burgonyát lereszeljük, ízesítjük sóval, fűszerezzük borssal, fokhagymával, tojást és lisztet adunk hozzá. Forró serpenyőben kisméretű tócsnikat sütünk belőle. A fokhagymás tejfölhöz összekeverjük a tejfölt az apróra vágott alapanyagokkal és a fűszerekkel. A sonkaropogóshoz a vékonyra felszeletelt házi sonkát sütőpapírra helyezzük és 180 fokos sütőben ropogósra sütjük. Frissen, melegen tálaljuk.

Család-barát műsoroldal>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább