HOZZÁVALÓK:
a piskótához:
– 160g tojássárgája
– 240g tojásfehérje
– 160g cukor
– 50g olvasztott vaj
– 160g liszt
a csokoládékrémhez
– 250g egésztojás
– 250g cukor
– 3g vaníliáscukor
– 300g vaj
– 43g kakaóvaj
– 43g kakaómassza
– 250g 55% csokoládé
ELKÉSZÍTÉS: Hagyományos piskótát készítünk: felverjük a sárgáját, amikor kihabosodott félretesszük, majd felverjük a fehérjét a cukorral. Egybeöntjük a két anyagot, az olvasztott vajat, és laza mozdulattal óvatosan hozzákeverjük a lisztet. Sütőpapíron 6 db-ra osztjuk vékonyan kikenjük, majd 180 fokon kb. 8-10 percig sütjük.
A tojást, cukrot, vaniliáscukrot vízgőz fölött felmelegítjük, majd kihűlésig habosra felverjük! Lassú keverés mellett hozzáadjuk a vajat, végül vízgőz fölött felolvasztott csokoládé, kakaómassza, kakaóvajjal tovább verjük, amíg ki nem habosodik. Vigyázzunk, hogy a csokoládé ne legyen túl meleg, mert akkor folyékony krémet kapunk! Az így kapott krémmel 5 db piskóta lap közé egyenletesen elkenjük, a maradék egy lapot pedig olvasztott cukorral áthúzzuk: ez lesz a tetején. Érdemes azonnal felszeletelni a Dobos-tetőt, így készíthetünk legyezős dobostortát is!
A belépéssel kijelenti, hogy elolvasta és elfogadta az Adatkezelési nyilatkozatot.