×

Magyarország az Eurovíziós Dalfesztivál első elődöntőjében lép színpadra Stockholmban

A Dal 2016 győztese az Eurovíziós Dalfesztivál első elődöntőjében lép színpadra, olyan országok nyerteseivel, mint például Finnország, Görögország, Hollandia vagy Oroszország.

Ma délelőtt kisorsolták, hogy az egyes országok melyik elődöntőben lépnek színpadra Svédországban. A május 10-12. között megrendezésre kerülő Eurovíziós Dalfesztivál elődöntőiben 43 ország győztes dala mutatkozik be.
Magyarország, azaz A Dal 2016 nyertes dala május 10-én debütál Stockholmban.

A mai sorsoláson az is kiderült, hogy az öt, garantáltan a döntőben fellépő ország, így Franciaország, Spanyolország és a tavalyi nyertes Svédország az első elődöntőben, Nagy-Britannia, Németország és Olaszország a második elődöntőben szavaz majd. A fellépés sorrendjéről itt még nem született döntés, az viszont kiderült, hogy az országok az egyes elődöntők első vagy második felében lépnek színpadra. Ez alapján Magyarország május 10-én, az első elődöntő első felében adja elő a nyertes dalát.

Itthon A Dal 2016 második és harmadik elődöntője január 30-án és február 6-án, a két középdöntő február 13-án és 20-án, a döntő pedig február 27-én lesz.