Öt embert fogtak el a brit pilóta lelövése miatt

Legfrissebb híreinket ide kattintva nézheti élőben >>>

A pilótát halálos lövés érte Tanzániában, gépe lezuhant, társának, egy dél-afrikai szafarivezetőnek azonban sikerült élve kimenekülnie a lelőtt helikopterből.

Eddig öt embert fogtak el egy brit helikopterpilóta január 29-ei tanzániai lelövésével kapcsolatban – jelentette be szombaton egy vadvédelmi szervezet.

A 37 éves Roger Gower helikopterről segítette a tanzániai hatóságokat egy orvvadászat-ellenes hadműveletben a Serengeti Nemzeti Park szélén fekvő Masma rezervátumban, amikor vadorzók AK-47-es gépkarabéllyal tüzet nyitottak járművére. A pilótát halálos lövés érte, gépe lezuhant, társának, egy dél-afrikai szafarivezetőnek azonban sikerült élve kimenekülnie a lelőtt helikopterből, és ő kisebb sérülésekkel megúszta a támadást.

A rendőrségnek két nappal később három gyanúsítottat sikerült elfognia, és hajtóvadászatot indítottak bűntársaik után. Megtalálták három elpusztított elefánt tetemét is.

A texasi központú Friedkin Conservation Fund vadvédelmi szervezet közölte szombaton, hogy további letartóztatások várhatók az ügyben.

A szafariturizmustól nagy mértékben függő Tanzániában a 2009-es 110 ezerről 2014-ben 43 ezerre csökkent az elefántok száma.

Még több hír>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább