A családsegítő kedvezményekről a Vasárnapi újságban

A Vasárnapi újság február 14-i adásának tartalmából:

CSOK és más családsegítő kedvezmények.
Növekszik a házasságkötések száma, csökken a válásoké, de ellenzéki oldalról tagadják, hogy ezek a megoldások hozzájárulhatnak a népességfogyás megállításához. Beszélgetés Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkárral.

Hallgassa meg!

V4 évforduló
25 esztendeje, 1991. február 15.-én alakult meg az a szervezet, amely Ma V4-ek néven ismert. Mit hozhat ünnepi tanácskozásuk és sikerrel szolgálhatja-e a szervezet a közös érdekeket, miközben ezek sok tekintetben eltérnek az Unió nagy tagállamainak érdekeitől?

Hallgassa meg!

Hadüzenet nélküli háború.
1961 februárjában az MSZMP KB. közleményben jelentette be, hogy a mezőgazdaság szocialista átszervezése befejeződött – vagyis családok százezreinek addigi élete változott meg, a magyar mezőgazdaság kolhozosítása új szakaszába lépett. Beszélgetés Vincze Gábor történésszel.

Hallgassa meg!

Isonzó Expressz
Történelmi különvonat indul második alkalommal a Nagy Háború egykori olasz és szlovén haditerületeire. Az Isonzó Expressz útjáról kérdezzük T. Hámori Ferencet, az Indóház vasúti magazin főszerkesztőjét, Bánkuti Ákost, a Budakeszi Kultúra Alapítvány kurátorát, Schvéd Norbertet, a MÁV Nosztalgia Kft. ügyvezetőjét és Pintér Tamás történészt.

Hallgassa meg!

Ismét terítéken a kvótarendszer.
Mi változik, változik-e bármi is attól, hogy az illegális és fél-legális migránsok tömegeit kötelező rendszer szerint elosztani szándékozók már nem kvótát, hanem kontingens emlegetnek? Mi az esélye annak, hogy az ezzel az elképzeléssel szemben álló országok elérhetik a vélhetőleg megvalósíthatatlan tervezet változtatását? Boros-Bánk Levente politológus elemzése.

Hallgassa meg!

Vallási elkülönülés helyett kölcsönös segítség.
Veresegyházán a katolikus szentmiséknek a református templom ad helyet.

Lélektől lélekig
Kiss Rigó László Szeged-csanádi megyéspüspök vasárnapi gondolatai.

Hallgassa meg!

Vasárnapi újság – Kossuth – február 14., vasárnap, 6:00

Korábbi adások>>>

Olvasson tovább