Téli zöldségrakottas grillezett csirkemellel

Hozzávalók 4 adaghoz:
– 50 dkg zellergumó
– 50 dkg sütőtök
– 50 dkg burgonya vagy édesburgonya
– 1 csomag friss zsálya( szárított 1 ek)
– 5 dl tejszín
– só
– bors
– fokhagyma
– 0,5 dl olaj vagy 3 dkg olvasztott vaj
– 10 dkg füstölt sajt
– 4 szelet csirkemell filé
– 1 tk csirke fűszerkeverék
– kevés aprított petrezselyem

Elkészítése: A zöldségeket megpucoljuk, és vékony karikára vágjuk. Kivajazott tepsibe rétegezzük felváltva és közé zsályaleveleket teszünk. A reszelt sajtot rászórjuk és leöntjük a sóval, borssal, aprított fokhagymával, petrezselyemmel elkevert tejszínnel. Fóliával letakarva 50 percet sütjük. Ha puha akkor rápirítunk. Ez alatt egy teflon serpenyőben kevés olajon megsütjük a befűszerezett csirkemellet. A rakott zöldséget a csirkemellel tálaljuk.

Kókusztejre, kókuszolajra, parmezán sajtra cserélve a hozzávalókat paleo fogást kapunk.

Család-barát műsoroldal>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább