Donut/Fánk

Hozzávalók:
– 400 gramm búzaliszt
– 50 gramm cukor
– 2 gramm friss élesztő
– 3 dl tej
– 40 gramm vaj
– 1 tojás
– 1 csipet só
– 1 vaníliarúd

Elkészítése: Egy tálba mérjük a lisztet, sót, a megolvasztott vajat, tojást, vaníliarúd kikapart magjait, végül a langyos, cukros tejben felfuttatott élesztőt. Alaposan kidagasztjuk, majd meleg helyen duplájára kelesztjük. Lisztezett felületen ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, majd szaggatjuk. A kiszaggatott fánkjainkat 20 percig szabad levegőn bőrösítjük, és a 180 fokra felmelegített mogyoróolajban mindkét oldalát 1,5-1,5 perc alatt aranybarnára sütjük.

Család-barát műsoroldal>>>

Olvasson tovább