Puliszkás pizza

Hozzávalók:
– 20 dkg kukoricadara
– 4 evőkanál bazsalikom pesto
– 1 db cukkini
– 1-1 db színes kaliforniai paprika
– 1 szál sárgarépa
– 1 db lilahagyma
– 3 evőkanál parmezán sajt
– 4 evőkanál olíva olaj
– durvára darált bors

Elkészítés: Öntsünk egy nagy lábasba egy liter vizet, csorgassunk bele 2 evőkanálnyi olívaolajat, ízesítsük sóval, majd forraljuk fel. A forrásban lévő vízbe, állandó keverés mellett csorgassuk bele a kukoricadarát, majd lassú lángon, kevergetve főzzük körülbelül tíz percig. Kenjünk ki olajjal egy közepes méretű kerek sütőformát, majd öntsük bele a megfőtt kukoricadarát. Vizes kanállal egyengessük el a tetejét simára, és várjunk vele, még kissé kihűl. Egy nagy serpenyőben forrósítsuk fel a maradék olívaolajat, majd tegyük bele a felszeletelt zöldségeket. Darált borssal fűszerezzük, és erős lángon állandó kevergetés mellett süssük három-négy percig. Kenjük meg a puliszka tetejét pesztóval, majd tegyük rá a megsütött zöldségeket. Egyengessük el kissé, és szórjuk meg reszelt parmezán sajttal. Forró sütőben 180-190 fokon süssük 15-20 percig. Tálaláskor vágjuk cikkekre, és ropogós salátalevelekkel körítsük.

Család-barát műsoroldal>>>

Olvasson tovább