Supreme jércemell kecskesajtos morzsában ,medvehagyma rizottóval paradicsom kompóttal

Hozzávalók:
4 db Csirkemell szárnytővel
0.10 kg Pecorino sajt
0.50 kg rizottó rizs
0.20 kg póréhagyma
0.10 kg medvehagyma
0.20 kg koktél paradicsom
0.10 kg liszt
3 db tojás
0.50 l olaj
0.04 kg só
0.01 kg bors
0.05 l almacet
0.10 kg vaj
0.3 l fehérbor
0.20 kg zsemlemorzsa

Elkészítés: A jércemellet úgy filézzük le, hogy a szárnytő rajta maradjon, ezután hagyományos módon lesózzuk, borsozzuk, majd liszt, tojás és kecskesajt morzsába forgatjuk. Picit elősütjük olajban, majd sütőben 180oC-on szép pirosra sütjük. Közben a paradicsomkompótot elkészítjük: a paradicsomot felkarikázzuk, félbe vágjuk, és bazsalikomos, balzsamecetes, olíva olajos lével leforrázzuk, majd hagyjuk kihűlni. Lila hagymával, retekkel szervírozhatjuk még.

Olvasson tovább