Tolsztoj kertje

Hozzávalók:
2,5 dl víz
20 dkg vaj
1 teáskanál kristálycukor
1 kávéskanál finom szemű só
20 dkg liszt

Elkészítés: A vizet a vajjal, a cukorral és sóval összekeverjük, és felforraljuk közepes lángon. Ha már elolvadt a vaj és a cukor, hozzáadjuk a lisztet, és folyamatosan keverjük, amíg besűrűsödik. Kivesszük a tésztát a lábasból egy hideg tálba, pár percet hűlni hagyjuk, majd robotgéppel belekeverjük az tojásokat. A tésztát lapnak kikenjük, zsírozott lisztezett lemezre. A légkeveréses sütőt 180 C fokra előmelegítjük, és kb. 15-20 perc alatt (megnő, és a külseje megkérgesedik) megsütjük, majd mérsékeljük a sütő hőmérsékletét 160 C fokra, és további 15-20 percig szárítjuk. Az elkészült süteményeket kivesszük, és hagyjuk kihűlni.

Olvasson tovább