Házilag füstölt pisztráng, levendulás zsendice, chutney kétféle almából

Hozzávalók:
Érlelt sonka 20dkg
Aszalt szilva 15dkg
Szilvalé 0,5liter
Lilahagyma 10dkg
Friss babérlevél 1-2db
Chili paprika 1db
Medvehagyma 6-8 levél
Méz 5dkg
Só csipet
Balzsamecet 2 evőkanál
Oliva olaj 2 evőkanál

Elkészítés:
Érlelt sonkát vásárolunk, ha lehet, szeleteltessük fel, mert hajszál vékonyan jó a sonka.
Elkészítjük a lekvárt: szilvalekvárt felforraljuk, hozzá adjuk az aszalt szilvát, sót, chili paprikát, balzsamecetet és a mézet. Amikor elfőtt a lé és megmaradt a sűrű lekvár levesszük a tűzről és lehűtjük. Jó minőségű sajtot vásárolunk, szeleteljük, és forró serpenyőben megsütjük. A komponenseket szépen tálaljuk és a sajtra vékonyan vágott medvehagymát helyezünk.

Videó ajánló

Olvasson tovább