Vaddisznó szűz roséra sütve, kakukkfüves krémpuliszka, illatos erdei gombák

Hozzávalók:
Vaddisznó szűzpecsenye 65dkg
Olaj 2 evőkanál
Só csipet
Egész bors 1 teáskanál
Kakukkfű 10-12 szál
Csontleves 0,5liter
Kukoricadara 15dkg
Vaj 15dkg
Kucsmagomba 12db
Vargánya 10db
Petrezselyem zöld 2cs

Elkészítés:
A friss vaddisznó szüzet hártyázzuk, sóval, borssal hintjük. Kissé leolajozzuk és hagyjuk pihenni.
A krémpuliszkához felforraljuk a csontlevet, majd hozzáadjuk a kukoricadarát- folyamatos keverés mellett összeforraljuk, ameddig besűrűsödik. Beleszórjuk a kakukkfüvet és dúsítjuk-, krémesítjük hűtő hideg vajjal – majd fedővel lefedve hagyjuk tálalásig.
Két serpenyőt tűzre tesszük – egyikben a szüzet sütjük megforgatva a forró zsiradékban kérgezzük, majd lassú tűzön sütjük készre. A másik serpenyőben a megtisztított és félbevágott gombát pirítjuk hirtelen, sózzuk, borsozzuk és meghintjük vágott petrezselyem zölddel, majd a tűzről levéve vajat adunk hozzá.
A szüzet szeleteljük, mellé tálaljuk a puliszkát, ráhalmozzuk a gombákat és petrezselymes vajjal körbelocsoljuk.

Olvasson tovább