Zeller-krémleves quinoa-val

Hozzávalók 4 főre:
– 1 közepes fej zeller
– 1 sárgarépa
– 1 cukkini
– 2 közepes burgonya
– 2 szál angol zeller
– 1 kis fej vöröshagyma
– 2 gerezd fokhagyma
– olívaolaj (nem extra szűz)
– só
– bors
– pirospaprika
– 15 dkg quinoa
– fahéj

Elkészítése: A vöröshagymát, fokhagymát felaprítjuk, kevés olajon megpirítjuk. Amikor megpirult, hozzáadjuk az apróra vágott angol zellert, egy-két perc múlva a többi hámozott, felaprított zöldséget is hozzáadjuk.Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, paprikával. Felöntjük annyi vízzel, ami ellepi.Körülbelül fél óra alatt közepes lángon puhára főzzük a zöldségeket.Ha elkészült, botmixerrel pürésítjük. Ha túl sűrű, egy kis vízzel lehet hígítani.
Mindeközben egy másik lábosban a megmosott quinoa-t sós, fahéjas vízben negyed óra alatt megfőzzük. Tálaláskor a quinoa-ból két evőkanálnyit adunk egy adag leveshez.

Család-barát műsoroldal >>>

Olvasson tovább