Kakaós-kekszes túrógombóc, eper lekvárral töltve

Hozzávalók 4 személyre:
450 gramm tehéntúró
1 egész tojás
100 gramm túrónként 1 evőkanál cukor
100 gramm túróként 1 evőkanál búzadara
200 gramm darált keksz
20 gramm kakaópor
2 dl házi eper lekvár

1., A túrót villával összetörjük, majd összekeverjük a tojással. Ezután a kimért búzadarával és a cukorral, majd 10 percig állni hagyjuk, hogy a dara megszívja magát.
2., Gyöngyöző sós vízben addig főzzük, míg fel nem úsznak a víz tetejére. A könnyű és habos állag érdekében még 2 percig főzzük. Szűrőkanállal szedjük ki őket és tegyük a zsemle színűre pirított darált kekszbe. Ne forgassuk meg, csak az egyik oldala legyen a kekszben.
3., A keksz mentes oldalát hintsük meg kakaóporral. A töltéshez használhatunk fecskendőt vagy kiürült maci mézes tubust. A kekszes-kakaós túrógombócok közepébe nyomjunk egy-egy adag lekvárt.
Jó étvágyat!

Videó ajánló

Olvasson tovább