Epres pite

Hozzávalók – 10 szelethez:
10 dkg teljes kiőrlésű zabpehelyliszt
5 dkg zabpehely
5 dkg kókuszreszelék
5 dkg mandulaliszt vagy darált dió
10 dkg vaj
30 dkg eper
20 dkg reszelt alma lecsöpögtetve
2 tk. fahéj

Elkészítés: Az almát reszeljük le, keverjük el 1 tk. fahéjjal. Keverjük össze a zabpehelylisztet a zabpehellyel, a mandulaliszttel, kókuszreszelékkel a másik tk. fahéjjal. A hozzávalókat morzsoljuk össze a vajjal, ¼ részét morzsásan tegyük félre, a maradék tésztát gyúrjuk össze. Lisztezett felületen nyújtsuk ki 1 cm vastag kerek lapnak, helyezzük sütőpapírral bélelt sütőlemezre. Az epret mossuk, csumázzuk, daraboljuk. Először az almát, majd az epret oszlassuk el a kinyújtott tésztán. Hajtsuk vissza a pite szélét, szórjuk meg az epret a maradék tésztamorzsával. Süssük 200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre.

Olvasson tovább