Napközben: Apák napja

A Napközben június 16-i adásában
 

1.”Ablakon bedobott pénz” címmel idén is meghirdette programját a Követ Egyesület, amely a környezettudatos vállalkozásokat kívánja fókuszba helyezni. A 12. alkalommal meghirdetett verseny azoknak a vállalkozásoknak szól, amelyek hosszú távú tervezéssel képesek és készek áldozni a környezetkímélő technológiákra és megoldásokra.
Idén Hollandia, a körforgásos gazdaság elkötelezett támogatója is csatlakozott a programhoz, amelyet a hulladékgazdálkodásban, a termékfejlesztésben, és újrahasznosításban bevezetett innovatív gyakorlatuk népszerűsítésével gazdagítanak.

Hallgassa meg!

2.Az illegális fakitermelés és árusítás ellen tájékoztató programot indít a NÉBIH, amellyel a tudatos vásárlói magatartás kialakulását kívánja ösztönözni. A falopás jelenti ugyanis a legnagyobb problémát a faanyag kereskedelmi lánc résztvevőinek, különös tekintettel a magánerdő tulajdonosokra. A hatóság a jövőben minden eszközzel akadályozni kívánja a nem jogkövető tüzifa forgalmazók tevékenységét.

Hallgassa meg!

3.Vasárnap apák napját ünnepel a világ, hogyan változott a férfi szerep a családon belül, milyen ennek a külső, társadalmi megítélése, elfogadottsága, befolyásolja-e ez a gyermek apáról kialakított képét, ha igen milyen irányban?

Hallgassa meg!

4.A kultúrált vitakészség, önkifejezés olyan adottság, amelyet tanítani, fejleszteni kell, csak részben velünk születtett készség. Az angolszász országokban iskolai szinten is súlyt fektetnek erre, máshol részben igyekeznek kibontakoztatni, itthon azonban komoly gondok vannak a vitakultúra színvonalával. Mikor kell elkezdeni, hol lehet gyakorolni, ki foglalkozik ezzel a kérdéssel?

Hallgassa meg!

Napközben – Kossuth – Június 16., csütörtök, 9:00

Tovább a műsoroldalra>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább