Napközben a PET Kupáról

A Napközben július 1-i adásának tartalmából
 

Ifjú vállalkozókat támogatnak a Dél-Dunántúlon, akár 3 millió forintot is kaphatnak a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége kezdeményezésére. A források hamarosan országosan is elérhetők lesznek. „A külhoni fiatal magyar vállalkozók éve” pályázati programjaira pedig fél milliárd forint áll rendelkezésre. E hónap közepéig pályázhatnak az érdeklődők eszközbeszerzésre, fejlesztésre, kezdő vállalkozások támogatására és a szülőföldön maradás feltételeinek erősítésére.

Látássérültek tájékozódását segítő mobil alkalmazás készül, amely elsősorban közintézményekben és szolgáltatási centrumokban használható. A magyar ötleten alapuló navigációs rendszer felismeri a tulajdonos hangját és a kívánt célhoz irányítja. (Körmöczi Zsuzsa rovata)

Hallgassa meg!

Július hónapban lehet jelentkezni a „Színes Város” Programra, amelynek keretében ismét megfestik Bp. belvárosának tűzfalait. Idén a Főpolgármesteri Hivatal és a 2024-es Olimpiai pályázat vezetője is a projekt mellé állt, mert jelentős innovációs értéke miatt növeli a főváros idegenforgalmi rangját, javítja arculatát és, nem utolsó sorban, fejlesztés jellegű tevékenység is, hiszen hosszú távon szigeteli és megújítja a sokszor elhanyagolt, vizesedő tűzfalakat.

Hallgassa meg!

Bozsik Gazda aktuális kertészeti tanácsai
Most érnek a ribiszke-félék, a piros, a fekete, a köszméte (egres) és a Josta, ami a ribizli és az egres hibridje.

Indul a 4. PET Kupa, amely során július 1 és 9 között ismét megtisztítják a Tiszát a hulladékoktól. A már használt evezős PET tutajok mellé idén egy egész évben használható, motorizált, napelemekkel működtetett PET hajót is terveznek.

Napközben – Kossuth – július 1., péntek – 9:00

Szerkesztő: Kuti-Hajdufy Eszter
Műsorvezető.: Banner Géza

Tovább a műsoroldalra>>>

Olvasson tovább