G7: Az átalakításos önálló zálogjogról

A január 15-i adás tartalmából
 

Hallgassa meg!

Első témánk, hogy az adósok helyzetét nem teszi terhesebbé és új kötelezettséget sem ró rájuk az az új helyzet, amelyben a pénzintézetek az ingatlan nyilvántartásban bejegyzett járulékos zálogjogot önálló zálogjoggá alakíthatják át. Ezt – a jogszabályok adta felhatalmazással – egyoldalúan, azaz az adós beleegyezése nélkül is megtehetik. A földhivatalnál a tulajdoni lapra az új zálogjogot jegyzik be, és erről a bankot és a tulajdonost egyaránt értesítik. A témában Borsay Tamástól, a Budapest Főváros Kormányhivatala Földhivatali Főosztályának vezetőjétől kértünk információkat.

Második témánk: a következő 3 évben a hazai vállalkozások is hasznosíthatnak majd űrtechnológiai fejlesztéseket, mivel a héten Magyarország, a Wigner Fizikai Kutatóközpont bevonásával belépett az Európai Űrügynökség technológiai transzfer hálózatába. Hogy mit jelent mindez majd a gyakorlatban, arról Tandi Zsuzsannát, a Magyar Tudományos Akadémia Wigner Fizikai Kutatóközpontjának technológiai transzfer csoport vezetőjét, és Tari Fruzsinát, a Magyar Űrkutatási Iroda vezetőjét kérdeztük.

Harmadik témánk: újabb lendületet szeretne adni a budapesti értéktőzsde a BUX határidős piacának, ezért az árjegyzés elindításával a régi befektetők visszatérésére is számítanak. Végh Richárd a BÉT vezérigazgatója beszél a várakozásaikról.

G7 – Kossuth – január 15., vasárnap, 13:06

Szerkesztő-műsorvezető: Szentgáli Edit

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább