Család-barát

Stefánia vagdalt szarvasi afrikai harcsából

Hozzávalók egy Stefánia rúdhoz:
-1 kg szarvasi afrikai harcsa filé
-4 db keményre főtt tojás
-3 evőkanál nyers darált paprika
-2 csokor petrezselyem
-1 kis fej hagyma
-10 dkg császárszalonna

Elkészítés:
1., Először daráljuk le az afrikai harcsa filét.
2., Majd a szalonnát vágjuk kockákra és serpenyőben kezdjük el lassan melegíteni. Közben vágjuk össze a hagymát apróra. Amikor a szalonna zsírján már lehet sütni, dobjuk rá a hagymát. Nem kell pirítani, kb. egy percig közepes hőmérsékleten melegítsük őket össze.
3., Ha kihűlt, adjuk a darált afrikai harcsához. Keverjük össze az Édes Annával és az apróra vágott petrezselyemmel.
4., Hevítsük elő a sütőt 180 fokra. A massza egyik felét tegyük sütőpapírozott tepsire és formáljunk belőle csónakot. Ültessük bele a 4 pucolt keményre főtt tojást úgy, hogy egy centi távolság legyen köztük. Most a massza másik felével fedjük be és formáljuk meg a Stefánia rudat. Enyhén olajos kézzel könnyebb szép egyenletesre formázni, és még azt is érezzük, hogy hol több a massza, hol kevesebb.
5., Sütés előtt klasszikus módon, házilag darált kenyérrel szórjuk meg. A forró sütőben 25 percig süssük, majd hagyjuk bent kihűlni.

Jó étvágyat kívánok!

További olvasnivalók