Egyéb

Oxigén: Az újjáéledő Budakeszi Vadaspark

Az április 23-i adás tartalmából
Hallgassa meg!

A geotermikus energiát a Föld belsejében termelődő és tárolódó hő adja, ami mint megújuló energiaforrás, korlátlan mennyiségben áll rendelkezésre. Fűthetünk vele, klíma helyett hűtésre is használhatjuk, valamint lakások melegvíz-ellátását is biztosíthatjuk vele. Magyarország kiváló adottságokkal rendelkezik a geotermális energia terén.

Állagmegóvási munkák a BNPI Csörgő-lyuk barlangjában. A Csörgő-lyuk Magyarország legnagyobb nem karsztosodó kőzetben kialakult barlangja. A Mátra egyetlen fokozottan védett barlangja. Az egyetlen vulkanikus kőzetben kialakult fokozottan védett barlang Magyarországon.

“Beköszöntött a tavasz és ezzel együtt a költési időszak is, a legtöbb madárfaj ilyenkor zavarodottan viselkedhet. Autókat, épületeket, a lakások ablakait támadhatják a madarak. Arról, hogy mit tegyünk, hogyan tartsuk távol a madarakat úgy, hogy közben ne ártsunk nekik, számos módszer szól.

A tavasz beköszöntött Budakeszi Vadasparkba is. Újra éledt a természet, új növények és a régi, ismerős állatok mellett újakkal is találkozhatunk egy-egy séta alkalmával.

Oxigén – Kossuth – április 23., vasárnap, 14:32

Szerkesztő: Vajda Boglárka
Műsorvezető: Molnár Róbert

Tovább a műsoroldalra>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább