Egyéb

Szerb nemzetiségi műsor - 24. hét

A Szerb nemzetiségi műsor június 12. és június 18. közötti adásaiban.

Június 12., hétfő:
A hétfői szerb nyelvű műsorban beszélünk a Magyar Parlament Nemzetiségi Bizottság üléséről, illetve a dunaföldvári szerb búcsúról. Megemlékezünk Krisztina nővérről, a grábóci szerb kolostor apácájáról, aki június 11-én hunyt el, 70 éves korában. Szó esik még a szokásos rádiós hídról az Újvidéki Rádióval, de lesznek még hírek és tudósítások is.

Szerkesztő: Mándity Predrág

Június 14., szerda:
- Röviden a Szegedi Szerb Közösség, az Ünnepi Könyvhéten való részvételéről.
- Ballagási ünnepséget tartottak a battonyai Szerb Általános Iskolában.
- Megemlékezünk Rádity Velimir tanár Úrról, aki tegnapelőtt hunyt el 84 éves korában. Rádity Velimir a magyarországi szerb közösség egyik meghatározó személyisége volt, főleg a szerb oktatás és kultúra területén.
- Vendégünk lesz Vlastimir Vujic, a budapesti Szerb Gimnázium tanára, aki a napokban kapott magas kitüntetést Szerbiában.
- Tudósítások, hírek

Szerkesztő-műsorvezető: Mándity Predrág

Június 16., péntek:
Szó lesz a budapesti Szerb Általános Iskola nyolcadik osztályos tanulóinak ballagási ünnepségéről, illetve, a Magyarcsanádi Általános Iskola diákjainak budapesti kirándulásáról, ahol meglátogatták az ott található egyes szerb nevezetességeket, így a híres Illés kutat is, amely egyike a magyar-szerb zarándokhelyeknek.
Vendégünk lesz Dujmov Milán történész, aki beszámol legújabb kutatásairól, de lesznek még tudósítások, hírek és más érdekességek is.

Szerkesztő-műsorvezető: Mándity Predrág

Szerb nemzetiségi műsor minden nap 14:00-tól az MR4 Nemzetiségi Rádió műsorán.

Ide kattintva hallgathatja online>>>

Tovább a műsoroldalra>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább