Egyéb

Az a szép - 24. hét

A június 12. és 18. közötti tartalomból

Június 12., hétfő:
Oláh Kálmán
Prímás és zenekara muzsikál. A műsorban Miklóssy József nótázik.
Kékpettyes rakottszoknya (Szerző: Reményi Béla/Keve Jenő)
Ünnepi nótával (Szerző: Petró István)
Megszökött a feleségem
Julcsa ha kimegyen a piacra (Szerző: Ismeretlen szerző/Keve Jenő)
Kecskebéka felmászott a fűzfára (Szerző: Kondor Ernő)

Június 13., kedd:
Nyári Zoltán
Nyári Zoltán (Budapest, 1970. március 8. –) Jászai Mari-díjas magyar operaénekes (tenor), színész. Gyermekként tizenegy éven át hegedült. A Teleki Blanka Gimnáziumban ének-zene tagozaton tanult, mellette diákszínjátszó volt. 1989 és 1993 között a Színház- és Filmművészeti Főiskola növendéke prózai szakon, ezekben az években a Szent István-bazilika kórusában is énekelt. Hangképzést Jelinek Gábornál, majd Pallagi Juditnál tanult. 2000 óta énektanára Nádor Magda. 1993-tól 1995-ig a kecskeméti Katona József Színház színésze volt. Már itt több operettben énekes feladatot kapott. 1995 óta szabadfoglalkozású. 1996-tól egy évtizeden át a Budapesti Operettszínház állandó vendége. 1999-ben Párizsba utazott, ahol részt vett egy drámakurzuson. 1998-ban a szolnoki Szigligeti Színházban debütált operaénekesként, első szerepe Hoffmann (!) volt Offenbach Hoffmann meséi c. művében. Két évig az Operaház stúdiósa volt. 2004-ben a Figaro házassága Don Basilióját énekelve mutatkozott be az Andrássy úti palotában, ahol azóta is rendszeresen szerepel. A 2006–07-es évadban a debreceni Csokonai Nemzeti Színház tagja volt.Operaénekesként működik különböző magyar és német színházaknál. Repertoárján főként lírai és spinto tenor szerepek vannak.

Június 14., szerda:
Lakatos Sándor
Ízelítő a műsorból:
Lakatos Sándor Népi Zenekara — Azt mondják a mennyországban,Árnyékos kis utcátokban (Szerző: Kalmár Tibor/Ányos Laci-Nyilassy Sándor/Ismeretlen)
Lakatos Sándor Zkra — Megkérdeztem Egy Viragtol… (Szerző: Lakatos Sándor)
Dóry József & Lakatos Sándor Népi Zenekara — Aki a babáját igazán szereti (Szerző: Ismeretlen szerző)
Vörös Sári & Reményi Sándor & Lakatos Antal Népi Zenekara — Ejnye, be jó lakodalom (Szerző: Ismeretlen szerző)
Dóry József & Lakatos Sándor Népi Zenekara — Megszökött a feleségem (Szerző: Ismeretlen szerző)
Marczis Demeter & Lakatos Sándor Népi Zenekara — Nyíló rózsa (Szerző: Járossy Jenő/K.Szabó Lukács)
Lakatos Sándor Zkra — Marciusi Hora
Lakatos Sándor Népi Zenekara — Énnálam egy boldog óra , Cserfaerdő újra zöldül (Szerző: Kárpát Zoltán-Kersék János/Hoppe Rezső-Móra István/Fehér István-Kalmár Tibor)
Magyar Rádió Népi Zenekara & Lakatos Sándor — A csizmámon nincsen kéreg (Szerző: Ismeretlen szerző)

Június 15., csütörtök:
Járóka Sándor
Járóka Sándor (Budapest, 1954. szeptember 30. – Budapest, 2007. szeptember 18.) hegedűművész, prímás, zeneszerző. A Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetettje.Első hegedűjét 4 évesen kapta, 6 éves korától már édesapja, id. Járóka Sándor zenekarában játszott. Zenei tanulmányait a Kígyósi zeneiskolában, majd hat évig az OSZK Stúdióban, Égerland István zenetanárnál folytatta, a Rajkó zenekarnak is növendéke volt. 16 évesen édesapjával olaszországi, majd 1971-ben amerikai koncertkörúton vett részt, hazaérve saját zenekart alakított. A 100 Tagú Cigányzenekar művészeti vezetője 1995 és 1996 között.2003. augusztus 20-án Mádl Ferenc köztársasági elnöktől vette át a Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetést. 2007. szeptember 18-án hunyt el. A rákoskeresztúri új köztemetőben, édesapja, idősebb Járóka Sándor mellett helyezték örök nyugalomra.

Június 16., péntek:
Szalay László
A nóta nagymestereinek órájában Szalay László nótaénekes felvételeiből válogatunk:
Szalay László & Déki Lakatos Sándor Népi Zenekara — Befordultam a konyhára (Szerző: Szabadi Frank Ignác/Petőfi Sándor)
Szalay László & Déki Lakatos Sándor Népi Zenekara — Jaj, de szép kék szeme van magának (Szerző: Kiss Angyal Ernő)
Szalay László & Déki Lakatos Sándor Népi Zenekara — Egy kicsi ház van a domb tetején (Szerző: Sándor Jolán/Németh Gyula)
Szalay László & Lakatos Antal Népi Zenekara — Fehérfürtös akácfának elhervadt virága (Szerző: Mellétey Magda)
Szalay László & Lakatos Sándor Népi Zenekara — Marika (Szerző: Balázs Árpád/Antal Iván)
Szalay László & Lakatos Antal Népi Zenekara — Két gyöngye volt a falunak (Szerző: Beleznay Antal/Boruth Elemér)
Szalay László & Lakatos Antal Népi Zenekara — Egy asszonynak kilenc a leánya (Szerző: Ismeretlen szerző)
Szalay László & Lakatos Antal Népi Zenekara — Kukorica, csalán (Szerző: Szántó Ferenc/Nádor József)
Albert István Népi Zenekara — Levelem, levelem, Nem jött könny a két szememből (Szerző: Balázs Árpád-Antal Iván/Sas Náci-Pápai Molnár Kálmán/Ismeretlen)
Kovács Apollónia & Szalay László & Albert István Népi Zenekara — Ne menj rózsám a tarlóra (Szerző: Egressy Béni/Kisfaludy Károly/Mészáros Pál-Kárászy Cs. Ödön)
Szalay László & Magyari Imre Népi Zenekara — Vándorfelhők, fenn az égen (Szerző: Morvay Károly/Szigeti József)
Szalay László & Magyari Imre Népi Zenekara — Szeretnék május éjszakákon (Szerző: Balázs Árpád/Antal Iván)

Június 17., szombat:
Nógrádi Tóth István
Ezen az estén a Dankó Rádióban Nógrádi Tóth Istvan Artisjus-díjas előadóművész énekel. Előadónk 15 évnyi zenei tanulmányai után választotta az éneklést, majd bejárta a magyarországi és a külföldi hangversenytermeket. Rengeteg felvétel készült a közreműködésével, továbbá évekig szerkesztett, s vezetett televíziós műsorokat. 1991-ben megalapította a Magyarnóta Szerzők és Énekesek Országos Egyesületét, melynek a mai napig is az elnöke. Számos alkalommal rendezte meg a Nótaolimpiát. Csendül a nóta címmel rendszeresen szervez műsorokat. Több önálló CD-je jelent meg, énekművész és nótaszerzőként is.Kulturális munkájáért megkapta a Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztjét

Június 18., vasárnap:
Tordai Zoltán
A debreceni Tordai Zoltán prímás 11 éves korától a Rajkó Zenekarban tanult , most a civis város egyik patinás éttermében zenél, ők az egyetlen cigányzenekar a városban. Ezen az estén Tordai Zoltán és zenekara muzsikál.A debreceni zenekar 2014 nyarán lépett fel a Fishing on Orfű fesztiválon, novemberben pedig új nótafelvételeket készítettek a Dankó Rádió felkérésére a Magyar Rádió 22-es stúdiójában. A zenekar több neves fesztiválon is rendszeresen játszik, többek között a Debreceni Borkarneválon, vagy a Csokonai Színház gálaestjein is.
A zenekar tagjai: Tordai Zoltán – prímás; Gallyas Zoltán – cimbalom; Horváth Tibor – brácsa; Tordai Mátyás – bőgő; Váradi Géza – klarinét

Fotó: //www.magyarnota.hu

Az a szép – Dankó – június 12-18., 19:04

Szerkesztő: Erdélyi Claudia

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább