Egyéb

Közelről: Világjáró marionettművész a Szigeten

Az augusztus 11-i adás tartalmából.

A hagyományőrző csapatok táboroznak a hétvégén az egri várban, akár tábori lelkésszel, borbéllyal, csiszárral, és füvesasszonnyal is találkozhat, aki kíváncsi rá, hogyan élhettek a 16. századi emberek. A török táborba tévedő gyanútlan látogató könnyen fosztogatás, adóztatás és leányszöktetés áldozatává válhat. A ma kezdődő eseménysorozat részeként íjjal hajtanak végre lövést a vár ágyúdombjáról, a célpontot pedig a Dobó téren állítják fel. Pilisy Csenge összeállítása.

Hallgassa meg!

7 kilométert, 12 kilométert, félmaratont és maratont is futottak az éjszaka megrendezett Night Run Budapest résztvevői. A rajt és a cél mindegyik távnál a Várkert Bazárban volt. Az éjszakai futást rekordok jellemezték múlt hét végén. Folytatódik szabadidősport sorozatunk, a riporter Náray Balázs.

Hallgassa meg!

A kutató expedíción minden évben dolgoznak önkéntesek, egyetemisták, sőt még gimnazisták is akik érdeklődnek a terület iránt. Jó Viviána tavaly vett részt először az ásatáson, és nem volt kérdés hogy idén visszatér-e Iharkútra. Nagy Nóra beszélgetett vele.

Hallgassa meg!

Mindjárt folytatjuk a beszélgetést Ősi Attila paleontológussal, most viszont Nógrád megye északi szegletébe, az Ipoly-folyó közelébe látogatunk: az Ipolytarnóci Ősmaradványok Természetvédelmi Területre, ahol 4D-s moziv segítségével is visszautazhatunk az időben. A riporter Tarnóczi László.

Hallgassa meg!

Svájcban élt, majd északabbra költözött: Svédországban és Norvégiában dolgozott kutyaszánhajtóként. Sodin Abigél 3 évet töltött a skandináv országokban, nem ritkán sötétben és mínusz 30 fokban hajtotta a kutyákat – szerinte ezt csak szenvedéllyel lehet csinálni. Nemrég költözött vissza Magyarországra, Lengyel Nagy Anna beszélgetett vele.

Hallgassa meg!

Világjáró marionettművész. 18 éve bűvöli el közönségét néhány zsinórral irányított bábuval Sarkadi Bence, aki egyszemélyes marionett produkcióval járja a világot. A budapesti Sziget fesztivál ideje alatt napközben a fesztiválozókat szórakoztatja, előadása után beszélgetett vele Nagy Nóra.

Hallgassa meg!

Közelről – Kossuth – Augusztus 11., péntek, 15:35

Szerkesztő: Nagy Nóra, Kránitz Balázs
Műsorvezető: Bak AnitaTovább a műsoroldalra  >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább