Egyéb

Közelről: Négy évre elhallgat a Big Ben

Az augusztus 15-i adás tartalmából

Az Egyesült Államokban, Charlottesville városában halálos áldozatot is követelő, véres összecsapásokba torkolltak a demonstrációk, amelyeket a szervezők azért hirdettek meg, hogy tiltakozzanak Robert Lee tábornok szobrának eltávolítása ellen. Robert Lee az amerikai polgárháborúban a rabszolgatartó déliek – a konföderáció – seregeinek főparancsnoka volt. Járai Judit tudósít.

Hallgassa meg!

Négy évre elhallgat a Big Ben, a londoni parlament óratornyának nagyharangja. A brit főváros legnépszerűbb látványossága megérett a felújításra. A rekonstrukcióra jelentős összeget, 30 millió fontot költenek. Kránitz Balázs összeállítása.

Hallgassa meg!

Járműlegenda a Szigeten. Egy régi Ikarusszal érkezett a Közlekedési Múzeum Közép-Európa egyik legismertebb fesztiváljára. A Múzeumi Negyedben parkoló buszra bárki felszállhat, de nem csak ezzel készült a megújulás alatt álló múzeum. Szakmár Tamással, a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum osztályvezetőjével beszélgetett Nagy Nóra.

Hallgassa meg!

Gombás Judit az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karának oktatója és gyakorló édesanya. Néhány hónapja fórumot alapított az egyik legnagyobb közösségi oldalon a látássérült szülőtársai számára.

Hallgassa meg!

Hallgassa meg!

Műfordító, tolmács, dramaturg, kulturális menedzser. A Krakkói Magyar Centrum megalapítója és igazgatója. Egy éve a Jagelló Egyetem, Lengyelország legrégebbi oktatási intézményének tanára. Pászt Patrícia Budapesten nőtt fel, de otthona Lengyelország is. Farkas Erika beszélgetett vele A hely című műsor krakkói adásainak felvételén.

Az Apáca Show, a Hegedűs a háztetőn, a Rómeó és Júlia és a Rigoletto szerepel új bemutatóként a Szegedi Szabadtéri Játékok jövő nyári műsorán. A Notre Dame-i toronyőrt pedig az idei premier után 2018-ban is láthatja majd a közönség. Herczeg Tamás igazgatót kérdezte Tráser László.

Hallgassa meg!

Közelről – Kossuth – Augusztus 15., kedd, 15:35

 

Szerkesztő: Bak Anita és Kránitz Balázs
Műsorvezető: Bak Anita
Gyártásvezető: Rácz Szilvia
Hangmester: Németh László

Munkatárs: Garamvölgyi KárolyTovább a műsoroldalra  >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább