Napközben: Nyaralás az erdők mélyén

Az augusztus 23-i adás tartalmából
 

Liciten vett ingatlanok
Sokan veszítik el vagy épp vásárolnak ingatlant árverésen. Milyen jogi buktatókra kell figyelni ilyen ingatlanvásárlás esetében? Mennyire bízhatunk a hivatalos eljárásban?Milyen jogai vannak a végrehajtónak, és hogyan, miként lehet „fellebbezni”egy eladási ügylet esetében?
Riporter: B.Tóth Erika, Bakos Csaba

Hallgassa meg!

Vendég:

Goda Tamás Ügyvéd
Schmidt Zoltán végrehajtó

Nyaralás az erdők mélyén
A nyári forróságban sokan keresték fel az erdők hűvösebb klimáját. A hazai erdészetek közjóléti fejlesztései egyre több turistát vonzanak, az erdők és környezetük komoly turisztikai desztinációvá váltak. A kilátókra, tanösvényekre, biciklis túrapontok, az erdei szállások komoly látogatószám növekedést könyvelhetnek el, úgy tűnik beérnek az elmúlt évek fejlesztései, megtérülnek a pályázaton nyert forintok.
Riporter: Bicsák Eszter

Hallgassa meg!

Vendég:

Galamb Gábor, Kaszó Zrt. vezérigazgató
Bózsó Gyula, Északerdő Zrt., műszaki osztályvezető

Lovaglás, lovas biztosítás
A szünidő utolsó hetében is zajlanak még a lovas táborok, illetve szeptemberhez közeledve a szülők most latolgatják milyen különórákra írassák majd be gyermekeiket. Hány éves kortól érdemes elkezdeni a lovaglást? A kisgyerekeknek miben segíti a mozgásfejlődését, egyensúlyérzékét? Hogyan kell felkészülniük egy esetleges balesetre a lovardáknak? A lovaglóbérletbe bele van-e építve a balesetbiztosítás vagy a szülőknek kell erre külön gondolniuk?
riporter: Bicskei Bea

Hallgassa meg!

Vendég:

Lóska János Magyar Lovas Turisztikai Szöv., elnök
Móczár Éva, lovasoktató
Bódás Irén, lovasoktató

Szigorúbb szabályok a kenyérre
Június 22-óta az szigorúbba szabályok vonatkoznak a kenyerek beltartalmára. A rozskenyereknél az eddigi 40%-helyett 60%-ra kellett emelni a rozstartalmat, teljes kiőrlésű kenyér pedig az lehet amelyik min.60%-ban tartalmaz teljes kiőrlésű lisztet. Mit érzékelnek a változásból a vásárlók? Ki sütötte meg idén a Szent István napi kenyeret?
riporter: Bicskei Bea

Hallgassa meg!

Vendég:

Septe József, Magyar Pékszövetség elnök
Tóth Péter József Lipóti Pékség tulajdonosa

Napközben – Kossuth – augusztus 23., szerda, 9.00

Műsorvezető: Banner Géza
Szerkesztő: Czifra Szilvia-Bicskei Bea

Tovább műsoroldalra >>>

Olvasson tovább