Napközben: Gumicukor, melegszendvics vagy chips - Min múlik, hogy mit eszik a gyerek az iskolában?

Az augusztus 25-i adás tartalmából
 

KILÉPÉS A MUNKAERŐ PIACRA- KÉPZÉSEK
Akit felvettek, az izgalommal várja a következő szemesztert, akit nem, az most kerül ki az álláspiacra, vagy keres hasznos, megfelelő képzést. Merre, hogyan érdemes elindulni? Milyen okj-s tanfolyamok indulnak? Milyen önéletrajzot és hova érdemes küldeni? Ha valaki okosan keres, jó eséllyel találhat olyan munkát is, ahol az adott cég képezi tovább valamely területen. A jó kereset a fontos, vagy hosszútávon más lehet kifizetődő?

Riporter:
B. Tóth Erika

Vendégek:
Elek Csaba Budapesti Kereskedelmi- és Iparkamara oktatási főosztály vezetője
Baráth András, Gerilla Önéletrajz Műhely vezetője
Bartos Mariann karrier tanácsadó, HR vezető
Pölöskei Gáborné, szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkár

KÖZÖS KASSZA KÜLÖN KASSZA
Egy felmérés szerint a kapcsolatok többsége hasonló anyagi helyzetű emberek között jön létre, de hogyan érdemes kezelni a közös vagyont? Öntsük közös kasszába a jövedelmet, és gazdálkodjon mindenki onnan, vagy kapjon mindenki zsebpénzt, esetleg dobjuk össze a pénzt a közös kiadásokra? És mi van, ha jönnek a gyerekek? Egy házasság vagy együttélés során nem az első számú kérdés, hogy hogyan bánjunk a pénzzel, de hamar nagy problémává nőheti ki magát, ha kiderül, hogy mindenki totálisan mást gondol a pénzről. Megöli a szerelmet a pénz kérdése?

Hallgassa meg!

Riporter:
Pilisy Csenge

Vendégek:
Roboz Zsóka, tréner, életvezetési tanácsadó
Bedő Imre, Férfiak klubja alapítója

VÁLTOZÁS AZ ISKOLAI BÜFÉBEN
Gumicukor, meleg szendvics vagy chips, ezek fogynak leginkább az iskolai büfében. Van, aki a zsebpénzéből, van, aki a tízóraira kapott pénzből vásárol. Min múlik, hogy mit eszik délelőtt az iskolában a gyerek? A múlt héten körlevélben tájékoztatta az iskolaigazgatókat az Emberi Erőforrások Minisztériuma az iskolai büfékben árusítható, valamint a tiltott termékekről. A cél természetesen, hogy az iskolások egészségesen táplálkozzanak, ez is része a testneveléssel, menzával együtt az egészséges életre nevelő programnak. De mitől fogy majd jobban a joghurt?

Riporter:
Horváth Ágnes

Vendégek:
Rétvári Bence, parlamenti államtitkár
Miháldy Kinga, dietetikus, OGYEI

Éjjeli bagolyként a Budakeszi Vadasparkba

Vendég:
Mészáros Orsolya, Budakeszi Vadaspark munkatársa, Zoopedagógus

Napközben – Kossuth – augusztus 25., péntek, 9.00

Műsorvezető: Banner Géza
Szerkesztő: Horváth Ágnes

Tovább műsoroldalra >>>

Olvasson tovább