Az a szép - 38. hét

A szeptember 18. és 24. közötti tartalomból
 

Szeptember 18. Lovas Lajos
A nóta nagymestereinek órájában Lovas Lajos első tévés szereplése a Balmazújvárosban megrendezett Röpülj Páva! népdalversenyen volt. Számtalan népdal és magyar nóta felvételt hagyott hátra az utókornak, melyekből ma i műsorunkban válogatunk.

Szeptember 19. Talabér Erzsébet
Mai Az a szép című műsorunk főszereplője, az Artisjus Nívó díjjal kitüntetett, Cselényi és Jákó Vera díjas Talabér Erzsébet. Népdal különlegességek és ritkán hallott nóták, csendülnek fel mai műsorunkban.

Szeptember 20. Benedekffy Katalin
Benedekffy Katalin erdélyi származású énekesnő mai, Az a szép című műsorunk kiemelt előadója. Számos opera, musical és operett szerepet is megformáló művésznő nótafelvételeiből válogatunk.

Szeptember 21. Bokor János
Bokor János mai Az a szép című műsorunk főszereplője. A világot bejárt Cselényi és Jákó Vera díjas énekes legszebb nótával ajándékozzuk meg hallgatóinkat, valamint duett felvételeket is hallhatnak majd.

Szeptember 22. Farkas Rozika
Farkas Rozika felvételiből válogatunk mai Az a szép című műsorunkban. Az 1984-es Nyílik a rózsa magyar nóta vetélkedőn feltűnt énekesnőt többek között Boross Lajos és Szalai Antal zenekara is kíséri mai adásunkban.

Szeptember 23. Solti Károly
Solti Károly közel fél évszázad alatt több, mint negyven órányi hangfelvételt hagyott hátra az utókornak. A nóta nagymestereiről szóló Az a szép mai adásában Solti Károlyt valamint párját, Pintér Györgyi nótaénekest is hallhatjuk.

Szeptember 24. Kovács Marika
A Dankó Pista dalverseny egyik nagydíjasa Kovács Marika énekel vasárnapi adásunkban. A művésznő legszebb felvételeiből válogatunk.

Az a szép – minden nap a 19:04-től a Dankó Rádióban.

Szerkesztő-műsorvezető: Budai Beatrix

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább