Közelről: Denis Diderot klasszikus regénye a középpontban

Az október 17-i adás tartalmából
 

A leglátványosabb részéhez ért a győri új Mosoni-Duna híd építése, néhány nappal ezelőtt ugyanis elkezdték helyére tolni a hatalmas szerkezetet. Bár maga a mozgatás lassú, a pár nap alatt megtett méterek jól láthatóak az építés helyszínén, ahol Gárdonyi Esztert a kivitelezést végző vállalat, a Hódút Kft. hídépítési igazgatója, Sitku László vezette végig.

Hallgassa meg!

Grozdics Judit 10.000 darabot számláló babagyűjteményével folytatjuk. A játékok két évvel ezelőtt helyet kaptak Hajdúböszörményben, a főiskolán. A 20 éves szerződést azonban felbontották, mert az oktatási intézménynek a jelentkezők növekvő száma miatt új tantermekre volt szüksége. Helyet keresnek a Barbiek és a porcelánbabák

Hallgassa meg!

A Kiss Áron Társaság kiállítóhelyén, az Orlay utcában találkozott Farkas Erika Grozdics Judit gyűjtővel és Kiss Erzsébettel, a társaság elnökével.

Hallgassa meg!

Ma van az egri vár napja. A Dobó István Vármúzeum 2002 óta minden évben látványos programokkal tiszteleg az 1552-es hősies várvédelem emléke előtt. 465 évvel ezelőtt elvonulásra kényszerítették a hatalmas oszmán sereget. A nap folyamán múzeumpedagógiai és kézműves foglalkozásokon vehetnek részt, és haditorna bemutatókat tekinthetnek meg a látogatók és megkoszorúzzák Dobó István síremlékét is. Pilisy Csenge riportja.

Hallgassa meg!

Troznai Hunor már egyetemi évei alatt dolgozott. Egy call centerben szerezett tapasztalatot. A diplomája megszerzése után előbb egy kisebb vállalatnál vállalt munkát. Jelenleg egy német érdekeltségű energiaszolgáltató nagyvállalat munkatársa. Vajon hogyan telnek a mindennapjai? Miben nehezíti helyzetét a farkasvaksága?

Hallgassa meg!

Dudás Zsuzsa történetével folytatjuk. 10 százalékos látással rendelkezik. Zongorázni édesapjától tanult. Ez lett a hivatása. A riporter B. Tóth Erika.

Hallgassa meg!

Ozvári Lukács Ádám jogász. Felesége, Réka szintén látássérült, az ELTE Jogi Karán ismerték meg egymást. Azóta 3 gyermeket nevelnek, szeptembertől a legkisebb is óvodás, így Réka is dolgozni kezdett ismét. Vajon mit jelent ez a család számára? Az édesapát, Ozvári Lukács Ádámot Bak Anita kérdezte.

Hallgassa meg!

2011. január 15-én, szombaton este a budapesti Nyugati téren lévő West-Balkán szórakozóhelyen, az egykori Skála Metró épületében két lány és egy fiatal nő halt meg, 14-en pedig megsérültek. Az áldozatok 17 és 24 év közöttiek voltak. A két lány a II. kerületi Móricz Zsigmond Gimnáziumba járt, a 24 éves fiatal nő pedig Gyömrőn lakott. A szórakozóhelyre közel 3000 embert engedtek be, és a három áldozat nem élte túl a hatalmas tömeg által kifejtett fizikai nyomást. A tragédia számos tanulsággal szolgál azóta is. Nógrád megyében, Balassagyarmaton most ennek nyomán szerveztek megyei védelmi gyakorlatot. Azt modellezték, hogy mi történt volna, ha tűz üt ki egy diszkóban, aminek épp a városi sportcsarnok adott otthont. Tarnóczi László riportja.

Hallgassa meg!

Új bemutatóra készülnek Dollár Papa Gyermekei. Ezúttal Denis Diderot klasszikus regényét állítják színpadra. A felvilágosodás kiemelkedő, 1780-ban befejezett művének ez lesz a magyarországi ősbemutatója. A történet középpontjában egy akarata ellenére apácának adott 16 éves lány áll. Ő meséli el zárdáról zárdára való menekülését, különleges találkozásait, Istenhez fűződő viszonyát. Bak Anita Kiss-Végh Emőkét és Hód Adriennt, az előadás szereplőit kérdezi.

Hallgassa meg!

Közelről – Kossuth – Október 17., kedd 15:35

Szerkesztő: Bak Anita és Kránitz Balázs
Műsorvezető: Süveges Gergő
Gyártásvezető: Rácz Szilvia
Hangmester: Lajer Rita
Munkatárs: Fáczán Andrea

Tovább a műsoroldalra  >>>

Olvasson tovább