Közelről: Ki ne emlékezne Frakkra, a macskák rémére?

Az október 18-i adás tartalmából
 

Két évvel ezelőtt nagyszabású kampányt indított az Országos Mentőszolgálat Alapítvány: az újraélesztés technikáját mutatták be. A videóban Csuja Imre színművész mondja el, hogy mit kell tenni hirtelen szívmegállásnál. Most pedig bárki menthet életet: tegnaptól működik ugyanis a Szív City okostelefonos alkalmazás, ami riaszt, ha a környezetünkben valakinek segítségre van szüksége. Győrfi Pállal az Országos Mentőszolgálat szóvivőjével Nagy Nóra beszélgetett.​

Hallgassa meg!

Magyarországon minden ötödik ember időskorú. Vas és Zala megyében minden negyedik. Nem véletlen, hogy éppen Nyugat-Dunántúl vesz részt abban az osztrák-magyar idősügyi projektben, melynek célja, hogy olyan szolgáltatásokat és eszközöket honosítsanak meg, melyek segítségével az időskorúak a lehető legtovább élhetnek otthonukban minőségi életet.

Hallgassa meg!

Magyarország legjobb kamionsofőrje fiatal, lelkes és szereti a munkáját. Szeli Miklós egy véletlen folytán látta meg először a felhívást, azonnal tudta, hogy jelentkezni fog. Az 5 tengelyen – biztos kézzel címet viselő közlekedésbiztonsági és vezetéstechnikai verseny háromfordulós, ahol komoly gyakorlati és elméleti megmérettetés várja az indulókat. idén több mint 500 jelentkező volt, akiknek kétségkívül a legnagyobb motiváció az egy millió forintos fődíj. Szeli Miklóssal Varga Tünde beszélgetett.

Hallgassa meg!

Máris érkezik hozzánk tehát a Balaton család, előtte azonban egy másik világutazós történet: Juhász Norbert és Melis Dóra egy átalakított furgonnal járták a világot: tavaly októberben indultak el és 8 hónapig voltak úton. A fiatal kalandorokkal Nagy Nóra beszélgetett.

Hallgassa meg!

9 éve főz külföldön, dolgozott már Dánia legjobb éttermében vagy éppen Szingapúrban is. Két évvel ezelőtt pedig Kínába költözött, hogy a sanghaji Tain /tájen/ Table éttermet vezesse. A nyitás után néhány hónappal pedig már Michelin csillagot szerzett Rácz Jenő séf az étteremnek, most pedig megkapta az újabb elismerést: idén ismét megszerezték a Michelin csillagot. A Sanghajban élő konyhafőnököt Nagy Nóra érte el telefonon.

Hallgassa meg!

Ki ne emlékezne Frakkra, a macskák rémére? A derék magyar vizsláért sokan felnőttként is rajonganak, a játékos kölyökkutyákért és az őszpofájú, hűséges ebekért egyaránt. Utóbbiakról, vagyis a 10 évnél idősebb kedvencekről szólt ez a hétvége a Vizslatúra elnevezésű kezdeményezés alapítójának és stábjának köszönhetően. Vasárnap délelőtt 96 vizsla és gazdáik szelték keresztül a Budapest határán elterülő Kamaraerdőt. Az Ezüst Vizslatúrán részt vett kollégánk, Toldi Szabolcs is, aki a kirándulás előtt lelkes vizslabarátokkal beszélgetett.

Hallgassa meg!

Közelről – Kossuth – Október 18., szerda 15:35

Szerkesztő: Nagy Nóra – Kránitz Balázs
Műsorvezető: Kránitz Balázs
Gyártásvezető: Rácz Szilvia
Hangmester: Horváth Zsolt
Munkatárs: Lajer Rita

Tovább a műsoroldalra  >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább