Napközben: támogatott protézis műtétek

Országosan 786 millió forint plusz támogatást ad az állam ízületi protézis műtétek elvégzésére. Ebből 1300 beteg ellátása biztosítható. Hogyan rövidíthető a várakozási lista, vannak e új eljárások, miben segíthet a beteg? Ez is kiderült műsorunkból.

Hallgassa meg!

Nehéz ellenőrizni, hogy a szervizek hordóiban, flakonjaiban milyen a motorolaj minősége. Gyakran a kiváló címke alatt hitvány lötty található. Január elseje óta szigorúan ellenőrzik a kenőanyagok piacát, mivel rengeteg hamis, csempészett olajat adtak el Magyarországon.

Hallgassa meg!

Kevés hazai vonaton oldották meg a mozgássérült emberek utaztatását. A magyar városokban szinte sehol nem rendelkeznek a pályaudvarok emelő szerkezetekkel, amely segítségével akadálytalanul felszállhatnak a kerekesszékes emberek. Budapesten egyedül a Keleti Pályaudvaron található ilyen berendezés, de itt is csak egy darab. Utazás sérüléssel élőknek, de hogyan?

Hallgassa meg!

Végül az is szóba került, hogy a tehetség felfedezésében, gondozásában is nagy szerep jut az apának. Helyzetük speciális, nem pótólható. Hogyan működik a szerepek megosztása a családban? Erről is beszéltünk Napközben.

Hallgassa meg!

Műsorvezető: Banner Géza

Adás: január 23. 09:00, Kossuth

Olvasson tovább