Legyen a fogunk „szemfehér”

Sokan elégedetlenek fogaik színével, szerencséjükre ma már könnyen, akár otthon is kifehéríthetjük fogainkat. A Ma Reggel szerdai adásában sorba vették a lehetőségeket.

Az évek múlásával fokozatosan elszíneződnek a fogaink, sárgás, szürkés árnyalatot kapnak – mondta el a műsor meghívott vendége, Gombos Ádám, esztétikai fogorvos. Mindezt a fog belső folyamatai, és a különféle ételek és italok együttesen okozzák. A mai szépségideál azonban fehér fogakat „követel”, így mind többen szeretnék visszaállítani fogaik eredeti színét.

A sztárvilágban gyakori a vakítóan fehér fogsor, ennek hatására sokan a természetesnél világosabb árnyalatot kérnek fogorvosuktól, de a szakember általában a szem fehérjének megfelelő színt javasol – tért ki rá a fogszakorvos. A fogfehérítés 2-3 órás kezelést jelent a rendelőben, de fehérítő zselével, és fogra tolható sínnel néhány éjszaka alatt otthon is elvégezhetjük.

A megfelelő eredményt fogkőleszedés és fogsortisztítás után érhetjük el, és a házi fogfehérítést is fogorvosi felügyelet mellett érdemes végezni. A hagyományos módszerek – citromlé, szódabikarbóna – viszont korántsem működnek ilyen jól, és a fehérítős fogkrémek is csak lassan, és korlátozott mértékben világosítanak.

Fontos, hogy a fehérítő kezelés alatt és után legalább 2 hétig nem szabad erősen színező ételeket, italokat fogyasztani, mert a fogak ilyenkor könnyebben elszíneződhetnek. A hidak, betétek, koronák és tömések színe nem változik a kezeléssel, ezért ezeket az eljárás után érdemes világosabbra cserélni.

 

 

Videó ajánló

Olvasson tovább