Napközben: az sms tönkre tesz

A speciális táplálkozási problémákkal küzdő gyermekek számára is biztosítanak étkezést márciustól Eger iskoláiban, óvodáiban. Ők lisztérzékenyek, cukorbetegek vagy tejcukorérzékenyek. Hogyan működik a rendszer és miért vannak egyre többen az étkezési problémákkal küzdők között gyerekek.

Hallgassa meg!

 

Mindenki megtapasztalhatja, milyen rosszullétet okozhat, ha kizökken a bioritmusából éjszakai munka miatt. Különleges kísérlettel igazolták: az éjszakai műszakos munka mérhető károkat okoz a szervezetben. Akár 40 százalékkal nőhet a szívroham és a stroke esélye azoknál, akik rendszertelenül, vagy gyakran éjszakai műszakban dolgoznak.

Hallgassa meg!

Szó lesz arról is, hogy néhány napja a közszolgáltatók telefonos ügyfélszolgálatán öt percen belül jelentkeznie kell az ügyintézőnek. Azok a szolgáltatók, akik megszegik a szabályt több milliós bírsággal számolhatnak. És még mindig telefonok: Az sms tönkre tesz. A tartásnak sem tesz jót, de ez a legkisebb baj vele.

Hallgassa meg!

Egy kutatás szerint A patológiás SMS-függők gyakrabban kerülnek a drogok és az alkohol rabságába fiatalkorukban, mint az átlagember. A túlzásba vitt SMS-ezés hátráltatja a gyerekek szociális készségeinek kialakulását, idősebbek esetében pedig károsíthatja ezeket. Hogy mindenki elfogadja e az állításokat, erről is beszélünk Napüközben.

Hallgassa meg!

Olvasson tovább