Egyéb

Kamarás Máté nagykövet lett

Kamarás Máté színész, énekes több éve ingázik Japán és Magyarország között. Az Elisabeth című musical férfi főszereplőjének már a kelet-ázsiai országban is hatalmas rajongótábora van. Nemrégiben új megbízást kapott. Hogy mi is ez pontosan, arról a fiatal művész a Kossuth Rádióban beszélt.

Az ifjú tehetség évekkel ezelőtt a Theater an der Wien színészeként, az Elisabeth promóciós előadásai által jutott el legelőször a szigetországba. A musicalből készült DVD ott is óriási sikert aratott, a mű rövid időn belül kultuszdarabbá vált, Kamarás Mátét pedig azonnal szerződtette egy tokiói színház. Azóta kint is megszerették őt, voltak már szólókoncertjei is, s körülbelül két évvel ezelőtt megkapta élete első japán nyelvű szerepét is.

A színész január 31-én egy új megbízatást vehetett át a felkelő nap országában. Mivel idén van a visegrádi négyek és Japán közötti kapcsolatfelvétel tízedik évfordulója, 2014-et úgynevezett csereévvé nyilvánították. Az év programjai között szerepelnek tudományos konferenciák, könnyű- és komolyzenei programok, film- és könyvbemutatók, továbbá más kulturális rendezvények. A programokat az öt résztvevő állam által kinevezett jószolgálati nagykövetek is népszerűsítik, akik igyekeznek közelebb hozni a visegrádi és a japán kultúrát, valamint a tudományos életet. Magyarországot Kamarás Máté képviseli.

Hogy miért esett a választás éppen rá? És hogyan birkózott meg annak idején a japán nyelvvel a fiatal színész?  Kiderült a Kossuth Rádió Szombat délután című műsorából.

Videó ajánló

Olvasson tovább