A Napközben március 14-i adásának témái

– Volt, aki lökdösődésbe keveredett, volt, aki megfenyegettek, de akadt olyan mentőtiszt és orvos, akire késsel támadtak. Több atrocitás érte a mentőket az elmúlt hónapokban is. Arra is volt példa, hogy a beteg hozzátartozói rontottak rá a kiérkező egységre. Mi robbantja ki ezeket a konfliktusokat? Hogyan tudnak felkészülni az ilyen helyzetekre a mentők? Miért kerülnek veszélybe azok, akik segíteni mennek? Mit kockáztatnak a támadók?

Hallgassa meg!

– Március 31-ig igényelhetnek gépkocsi vásárlási támogatást a fogyatékossággal élő emberek az év első jelentkezési időszakában. A kedvezményre jogosult mozgáskorlátozott, látás-, hallássérült, értelmi fogyatékos és autista személyek a szociális és gyámhivatalokhoz nyújthatják be kérelmüket. Használt autó vásárlásához 600 ezer, új autó megvételéhez 900 ezer forintos állami támogatásra pályázhatnak az érintettek.

Hallgassa meg!

– Megjött a tavasz, az első napfény az utakra csalta a motorosokat is. Nem könnyű több hónapos kihagyás után visszaülni a járgányokra. Elengedhetetlen a gyakorlás, mielőtt valaki hosszabb távra indul. Már a szezon elején is több baleset történt. A rendőrség országszerte ingyenes vezetéstechnikai tréningeket szervez azoknak a motorosoknak, akik fel akarják frissíteni tudásukat, a téli kihagyás után.

Hallgassa meg!

Olvasson tovább