Napközben: a kamaszok kreativitásával a dohányzás ellen

Április 8-i, keddi adásunk tartalmából:

– 40 felett nem könnyű döntés munkahelyet váltani, hiszen az életkorból adódóan nehezebb a munkakeresés. Sok kudarc után az emberek többsége aztán nyitottabb lesz az alternatív megoldásokra is, például a részmunka- vagy a távmunka foglalkoztatásra. Kiknek ajánlott ez, hol találnak és milyen feltételek mellett ilyen munkalehetőséget?

Hallgassa meg!

 

– Fogadj örökbe egy közterületet!
A saját porták rendben tartása mellett egyre több településen van lehetőség 1-1 közterület örökbe fogadására, gondozására, tisztán tartására is. De vajon a környezetükre érzékenyebb lakók ezzel jó példát is mutatnak a szemetelő, virágot letaposó, kutyagumit fel nem szedő lakosok számára? Persze a szemléletváltáshoz idő kell, ráadásul egyesek nem hajlandóak a szemetelők, a vandálok helyett takarítani és rendet tartani, mert csakis a kőkemény büntetésben hisznek! Mi az Önök véleménye, és fogadtak-e már örökbe akár csak egy lámpaoszlopot vagy virágágyást?

Hallgassa meg!

– A szív-és érrendszeri betegségek hosszú ideje vezető haláloknak számítanak, ezért is volt ez a témája egy diákoknak szóló, tudományos videopályázatnak. Vajon a kamaszok kreatív, sajátos hangvételű alkotásainak üzenete jobban eljut a saját korosztályukhoz? Egyáltalán hogyan is kezeljük a dohányzás problémáját otthon: szabad-e tiltani, fontos-e a szülői példamutatás? Önöknek miként sikerült meggyőzniük a gyereket? S mit tehetnek az iskolák? Az egyik oktatási intézményünkben például esküt tett már 150 diák, hogy ők bizony nem fognak rágyújtani. Kedden megkérdezzük, hogy betartották-e a fogadalmukat!

Hallgassa meg!

– Kedves hallgatók, ha Önök ruházati terméket, villamossági – vagy divatcikket, gyermekjátékot, esetleg éppen kozmetikumot vásárolnak, akkor megnézik, hogy azok melyik országból származnak?
Ugyan egy friss felmérés szerint bátran vásárolhatunk, mert a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság aktivitásának eredményeképpen az Európai Unióban Magyarország a legbiztonságosabb országok közé sorolható, de azért mi megkérdezzük szakértőinktől, hogy a vásárláskor mire is érdemes figyelnünk, hogy ne vegyünk súlyos kockázatot jelentő terméket, illetve hogy mi a helyzet az élelmiszerek területén?

Hallgassa meg!

Napközben – Kossuth – április 8., kedd, 09:00

Videó ajánló

Olvasson tovább