Napközben: Fogcsikorgatás, fogerózió - Hogyan tehetünk ellene?

Május 5-én, hétfőn 9 órától a Kossuth Rádióban

1. Míg a magyarok több mint fele sohasem végez rendszeres testmozgást, addig ez a szám európai átlagban 37 százalék. Pedig ha meg akarjuk őrizni kondíciónkat, egészségünket és jó külsőnket, akkor nem mondhatunk le a rendszeres mozgásról. De hogyan kezdjük újra, ha elszoktunk a rendszeres mozgástól, hogy elkerüljük a sportsérüléseket?

Hallgassa meg!

2. Csaknem egymilliárd forintos uniós forrásból az év közepétől fokozatosan megújul, és teljesen elektronikussá válik a Magyarországon 120 évre visszatekintő állami anyakönyvezés. Négy helyett egyféle anyakönyv lesz majd, személyhez kötötten. Vajon könnyebb lesz-e, ha nem kell keresgélnünk a papírokat?

Hallgassa meg!

3. Rengetegen csikorgatják a fogaikat. Minek a jele ez a furcsa, éjszakai tevékenység, és milyen következményei vannak? Hogyan tehetünk ellene? Van-e összefüggés az egyre gyakoribb fogerózió és a csikorgatás között?

Hallgassa meg!

4. Száműzné a boltokból a vékony nejlonzacskókat az Európai Parlament. Termékdíjak, piaci korlátozások vagy akár tilalom bevezetésével csökkentenék a zacskók számát, ezeket ugyanis szinte sosem használják az emberek többször, rögtön a szemétbe kerülnek.

Hallgassa meg!

Műsorvezető: Banner Géza
Szerkesztő: Bakos Csaba
Gyártásvezető: Rácz Szilvia

Olvasson tovább