Napközben: újraindul a személyhajózás a kis-Duna ágban

A május 1-i adás tartalmából:

1. Uniós csatlakozásunk 10 éves évfordulója kapcsán a Külügyminisztérium lakossági és egyetemista esszé-és rövidfilm pályázatot hirdetett! Milyen változások következtek be az életünkben a csatlakozást követően? Milyennek látjuk ma a mindennapok Európáját? A kérdésekre a pályázat nyerteseinek személyes történetein keresztül kaphatjuk meg a válaszokat és az is kiderül majd, hogy egy 23 éves fiatalembert mi inspirálta, hogy ebben a témában animációs kisfilmet készítsen?

Hallgassa meg!

 

2. A turisták kérései meghallgatásra találtak, mert holnaptól több év után újraindul a személyhajózás a kis-Duna ágban, és 2 fontos Volánbusz járat is ismét szállítani fogja a kirándulókat a visegrádi Fellegvárhoz illetve a Dömös-kapuhoz, ahonnan egyébként számtalan turista útvonal is indul. Holnap fél 10-től kirándulunk vízi járművel, kerékpárral és túra bakanccsal!

Hallgassa meg!

 

3. Hullámvasút, mesecsónak, körhinta, elvarázsolt kastély és 30 féle állat – tegnap átadták a látogatóknak a Holnemvolt Parkot! Kiderítjük, hogy pontosan mi mindennel is várják a családokat a tavaly bezárt Vidámpark területén, milyen fejlesztéseket terveznek még a közeljövőben, és mikor van lehetőségünk akár tevegelésre vagy a papagáj parádék megtekintésére? Állatkerti körképünkből pedig kiderül, hogy a veszprémi állatkertben például elefánt park, új orrszarvú ház és hatalmas madárröpde is épül!

Hallgassa meg!

4. Juhnyírási bemutatón és bárányfelhő számoláson is részt vehetnek holnap a látogatók a Szentendrei Skanzenben, de műsorunk végén bekukkantunk majd a gödöllői nemzetközi bikarodeó versenyre is, és megkérdezzük, hogy virágba borult-e már Celldömölk az első Tulipánfesztiválra?

Műsorvezető: Czifra Szilvia

Olvasson tovább