Miért működik a Hebi és az Ebi és miért nem a Bubi?

A Napközben június 3-i adásának témái:

– Bizonytalan helyzetben érzik magukat a lovardák, elsősorban a kisebbek, mert egy rendelet szerint csak biztos vérvonalú paripákon szabad lovagoltatni. Ezt az ijedtséget igyekezett eloszlatni a Nemzetgazdasági Minisztérium, amikor meghosszabbította a rendelet életbe lépésének határidejét. Lényegében megvárják, míg az érintett 0-s vérvonalúnak nevezett lovak elérik az agg kort és nyugdíjba mehetnek. Vajon mit szólnak ehhez az érintettek? Elégedettek-e a fejleményekkel?

Hallgassa meg!

– Fél 10-kor városi közösségi biciklikre szállunk már ahol lehet, pl. Hévízen és Esztergomban, de a fővárosban még mindig utcabútorként funkcionálnak a levelizöld kerékpárok. Miért működik a Hebi és az Ebi és miért nem a Bubi? És vajon miért olcsóbbak a működő rendszerek, mint az, amit nem tudnak élesbe állítani?

Hallgassa meg!

– Szó esik még a kibertér biztonságáról, ahol már mindent lehet lopni, üzleti titkokat, pénzt, jó hírnevet. Hogyan védekezhetünk, mire figyeljünk? Ebben is igyekszünk majd tanácsot adni, mielőtt belefeledkezünk a nyári fesztiválok forgatagába.

Hallgassa meg!

Hallgassa meg!

Műsorvezető: Banner Géza

Vissza a Napközben műsoroldalára >>>

Olvasson tovább