Kire bízzuk gyermekünket?

A Napközben hétfői adásának témái:

– Új megvilágításban az élelmiszerbiztonság

Hallgassa meg!

 
A becslések szerint Magyarországon az élelmiszerek harmada azért megy pocsékba, mert a nyári melegben megromlik. A magyar lakosság 58%-a vásárolt már boltban romlott élelmiszert, 69%-a pedig találkozott már az élelmiszerromlás problémájával otthonában. Ennek ellenére a fogyasztók 2/3-a még sincs tisztában azzal, hogy milyen hatással van a fény és a meleg az élelmiszerekre. A külső hőmérsékletre érzékeny folyékony élelmiszerek nyáron élelmiszerbiztonsági szempontból reflektorfénybe kerülnek, hiszen különösen fontos, hogy ételeink és italaink minőségét semmiképpen se befolyásolja a meleg évszak.

– Tankönyv – Iskolakezdés

Hallgassa meg!

Szeptember 1-én iskolakezdés.
Augusztus 15-ig be kell fizetni a Könyvtárellátó Nonprofit kft. által kiküldött csekkeket. Mit kell tudnunk a tankönyvellátásról, a pótvizsgázó gyerekek esetén mit tegyen a szülő. Mit vegyünk meg gyermekeinknek, és melyek a fölösleges dolgok… Segélyek, támogatások és szót ejtünk a Magyar Református Szeretetszolgálat Iskolatáska programjáról is.

– Menhely Alapítvány Sarokház programja – ajánld hajléktalan ismerősödet!

Hallgassa meg!

Szeptemberben költözhet be 12, otthonát vesztett, jelenleg közterületen élő ember a Menhely Alapítvány tulajdonában levő két lakásba. Sarokház programjuk keretében azonban nem csak szálláslehetőséget nyújtanak a beköltözőknek, hanem annál jóval többet. Az összetett és újszerű program résztvevői intenzíven fognak együttdolgozni szociális és mentális szakemberekkel, hogy újraélesszék, kialakítsák azokat a szokásokat, készségeket, amelyekkel a program lejártát követően is boldogulni tudnak. Nagy szerepet szánnak a lakosságnak is, tőlük kérnek segítséget abban, hogy az alkalmas résztvevőket megtalálják Sarokház programhoz!

– Kire bízzuk gyermekünket?

Hallgassa meg!

Ha szükségünk van valakire, aki gyermekünkre vigyáz, míg mi dolgunkat intézzük, célszerű szakképzett személyt keresni, aki ért a kicsik gondozásához. De vajon milyen a jó bébiszitter? Ha szerencsések vagyunk és vállalkozik a nagymama a feladatra, akkor hogyan kezeljük az esetlegesen felmerülő problémákat? Az adásban szó lesz a pótnagyikról is.

Vissza a Napközben műsoroldalára >>>

Olvasson tovább