Szeptembertől egészségfelmérés indul az általános és a középiskolákban

Augusztus 29-i adásunk tartalmából:

– Mit rejt a zöldségdoboz – ami érik éppen azt.
A Franciaországból indult rendszer már nálunk is sok hívet szerzett. Lényege : Friss, vegyszermentes zöldségek egyenesen a szántóföldről közvetlenül a vásárló asztalára. A zöldségdobozokat hetenként összeállító gazda az év elején szerződést köt a fogyasztóval, mely szerint heti pár ezer forintért idényzöldségeket szállít majd az átvevő pontra – így kikapcsolják a kereskedőt és a kereskedelmi árrést : egészséges, friss zöldséget kap a városlakó és biztos a gazda piaca.

Hallgassa meg!

– Biblia jelnyelven
Az baptista egyház kezdeményezésére ökumenikus összefogással ültetik át az Újszövetséget jelnyelvre. Bár a siketek tudnak olvasni, a szentmisét sokszor nem értik meg és mégis a jelnyelv az ő igazi anyanyelvük. Bizonyos információk így könnyebben eljutnak hozzájuk. A fordítóknak azonban nem volt egyszerű dolguk: vannak speciális bibliai kifejezések, amelyeket ki kell majd találni jelnyelven is.

Hallgassa meg!

– Mennyire fittek, egészségesek a magyar fiatalok? Szeptembertől egészségfelmérés indul az általános és a középiskolákban.
A köznevelési intézményeknek korábban is mérték a fizikai teljesítményeket, azonban nem volt egységes a rendszer – nem lehetett összehasonlítani az eredményeket.
Hogyan zajlik a felmérés? Mit várnak ettől a szülők és a pedagógusok? Javul-e a számítógép előtt görnyedő nemzedék egészsége?

Hallgassa meg!

Napközben – Kossuth – augusztus 29., péntek, 9:00

Korábbi adások >>>

Olvasson tovább