Napközben - A Design Terminál mentorprogramja

Csütörtökön 9 órától Napközben a következő témákkal várja hallgatóit a Kossuth műsorán:

– A diabéteszes neuropathia a cukorbetegek mintegy 30%-át, hazánkban legalább 240 ezer embert érint. Hallottak róla, hogy körükben ötször magasabb a halálozási arány, mint a szövődmény által nem érintett diabéteszesek között? Tudják, hogy a lábamputációk 85%-ért a neuropathia tehető felelőssé, s az esetek túlnyomó többsége megelőzhető lenne, ha időben diagnosztizálnák, és kezelnék a betegséget? Többek között ezekről is szólunk a Szent István Kórházban szeptember elején megnyílt neuropathia centruma kapcsán.

Hallgassa meg!

– Literenként 30 vagy 40 forintért kiváltható, kötelező ellenőrző jegyet vezet be hamarosan a földrajzi jelzés nélküli (FN) borokra a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT), amely az intézkedéssel az olcsó importborok árletörő hatását kívánja tompítani a hazai piacon. Ugyanakkor egy 11 pontos intézkedési csomagot állítottak össze a magyar borok, a bortermelők védelmére.

Hallgassa meg!

– Szeptember 12-én éjjel immáron 5. alkalommal nyílnak ki országszerte a tánciskolák kapui. A nagy hagyománynak örvendő, fergeteges éjszakán Budapesten és több vidéki városban is változatos zenék, és az elmúlt évekhez hasonlóan igazi stílus-kavalkád várja majd a táncos lábú vendégeket.

Hallgassa meg!

– A szakmai zsűri döntése alapján 5 kreatívipari vállalkozás vehet részt díjmentesen a Design Terminál fél éves mentorprogramjában. Ennek célja, hogy néhány éven belül globális jelenlétet is elérni képes magyar kis- és középvállalkozások sikerét alapozza meg. A program abban segít, hogy ezek a csapatok ne vérezzenek el azokon a piacokon, ahol már évtizedek óta erős a verseny. A Design Terminál tagja a Budapest HUB munkacsoportnak, mellyel szerepet vállal a Nemzeti Innovációs Hivatal és a Nemzetgazdasági Minisztériummal folytatott közös munkában, hogy Budapest legyen az évtized végére a közép-európai régió startup központja.

Hallgassa meg!

Vissza a műsor oldalára>>>

Olvasson tovább