Századok sátra: első állomás Miskolc

A Napközben hétfői adása:

– Új szakképzések indultak az idén az országban. Cipész képzés Miskolcon, Juhász képzés Debrecenben, vájárképzés Bátonyterenyén. Milyen a jelentkezési kedv ezekre az új szakokra, és milyen távlatokat nyithat ? Miért jelentkeztek ezekre a szakokra a fiatalok? Egyáltalán az iskolák miért indították a szakokat?

Hallgassa meg!

– Már Miskolcon is kezelnek HIV fertőzötteket. Ez a harmadik város az országban, mert nő a „betegek” száma. Mennyivel emelkedett, és mi az oka? Hogyan próbálják a szakemberek megállítani az elindult folyamatot?

Hallgassa meg!

– Szeptember 19.-én a borsodi megyeszékhelyre érkezik, a Századok sátra. A gömbsátor arra hivatott, hogy vidéki városokban bemutassa a Magyar Nemzeti Múzeumot, vizuálisan. Első állomásuk lesz Miskolc. Hogyan tovább? Mi a következő állomás? És mit remélnek az országjárástól?

Hallgassa meg!

– Itt az ősz, a hűvös idő, frontok váltják egymást, már hamarabb sötétedik, és később világosodik. Milyen a szervezetünk alkalmazkodási mechanizmusa, használ-e a kávé, a melankolikus hangulat átcsaphat-e depresszióba? Ezekre keressük a választ.

Hallgassa meg!

Vissza a műsor oldalára>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább