Mi a hatékony tanulás titka?

– Két és félszeresére nőtt a Hepatitis A virussal fertőződött betegek száma Borsod Abauj Zemplén megyében. Vajon mi lehet az oka? milyen szövődménnyel járhat ? Mik a tünetek, és hogyan előzhetjük meg? És ez már járvány, vagy sem?

Hallgassa meg!

– Napjainkban egyre gyakrabban hallunk arról, hogy a gyermekek tanulási hatékonysága nem megfelelő. Ennek oka lehet a tervezés hiánya, a szorongás, a motivációhiány, a nem megfelelő tanulási stratégiák alkalmazása. Hogyan segítsünk gyermekeinknek? Mi a hatékony tanulás titka? A műsorban hallhatnak néhány tanulási motivációt növelő feladatot, teljesítményszorongást csökkentő módszert, figyelem- és memóriafejlesztő stratégiát, és tantárgyak megtanulásához kapcsolódó trükköket.

Hallgassa meg!

– Október 10-e a tojás világnapja. Nem így kellene megemlékezni róla, de az élet írta a témát. Több mint 380 ezer lejárt minőség- megőrzési idejű, légylárváktól hemzsegő tojást foglalt le és semmisítette meg a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal egy Bács-Kiskun megyei üzemben. Mennyire lehet szoros az ellenőrzés, és vajon észrevehetnek-e mindent a szakemberek? Mi vásárlók odafigyelünk-e arra hogy mit veszünk le a boltok polcairól? S mire büntethető, aki romlott vagy hamisított élelmiszert juttat forgalomba?

Hallgassa meg!

– Nem oly rég beszéltünk a nők öltözködési szokásairól, most a férfiakon a sor. Milyen ruhadarabokhoz ragaszkodunk évtizedeken át? Mennyire egyezik az önmagunkról alkotott kép azzal, amit a világ lát belőlünk? Divat-e vállalni és nem elfedni a kort? Milyen változásokat érdemes elkezdeni az öltözködésben?

Hallgassa meg!

Korábbi adások >>>

Olvasson tovább