Napközben: netes apróhirdetéseket vizsgál a NAV

A Napközben október 21-i adásának tartalmából:

– Kiemelten figyeli az adóhivatal a világhálót, elsősorban szabályszegő kereskedőkre, alkoholt és dohányárut kínáló magánszemélyekre, hamisítókra, adócsalókra vadásznak. De vajon eladhatjuk-e a gyerek kinőtt cipőjét a neten?

Hallgassa meg!

– Európában jelenleg minden harmadik 11 éves gyermek túlsúlyos vagy elhízott. Dunaharasztiban októberben indul el az a 3 évig tartó, a gyermekkori elhízás megelőzését célul kitűző program, amelyben az egészséges táplálkozás és a mozgás népszerűsítésével számokban kifejezhető eredményeket igyekeznek felmutatni.

Hallgassa meg!

– Nemrég ért véget az Oktoberfest. Szolnokon rövidesen kész a városháza pincéjében a Sörárium, egy interaktív sörmúzeum, ahol látványfőzést is rendeznek majd. Hogyan változnak a sörfogyasztási szokások? Egyre több kézműves sör fogy, a gyártók nem tudják kielégíteni az igényeket. A mennyiség helyett a minőség?

Hallgassa meg!

– Az árnál és a hirdetéseknél is jobban befolyásolja a magyar szállóvendégek szobafoglalását, hogy hány csillaga van a választott hotelnek – derült ki a Budapesti Gazdasági Főiskola kutatásából. Mégis a magyarországi hotelek alig fele minősíttette magát az Európai Unió szálloda és vendéglátó szövetségeinek szervezete által alapított HotelStars Union csillagokkal. Tényleg, mi miatt érezzük jól magunkat egy-egy szállodában?

Hallgassa meg!

Napközben – Kossuth – október 21., kedd, 9:00

Műsorvezető: Banner Géza
Szerkesztő: Bakos Csaba
Gyártásvezető: Rácz Szilvia

Vissza a műsor oldalára>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább