Napközben: a nagy mosószer-teszt

A Napközben november 19-i adásának tartalmából:

– Ügyvédi és közjegyzői műhibák
Az ügyvédi műhibák a tisztességes szakmagyakorlásnak is kísérőjelenségei lehetnek. Fájdalmas erkölcsileg, de anyagilag is. Mit tehet az ügyfél, hova fordulhat, ha sérelem éri, ha hibázik az ügyvéd, vagy a közjegyző nem megfelelően képviseli. Két hallgató története kapcsán beszélgetünk a témáról.

Hallgassa meg!

– Az év közbeni óvoda- és iskolaváltásról
Számos oka lehet az év közbeni óvoda vagy iskolaváltásnak. Nem tetszik a szülőnek, a gyermek nem tudott beilleszkedni a közösségbe, vagy nem jön ki a nevelőjével, esetleg egy a költözés vagy válás is rákényszerítheti a szülőt arra, hogy elgondolkozzon a másik intézményen. Mikor és hogyan váltsunk? A gyermek megúszhatja-e sérülés nélkül?

Hallgassa meg!

– Tesztelték a mosószereket, tisztítószereket
A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság Élelmiszer és Vegyipari Laboratóriuma az elmúlt évben 20-féle mosószer vizsgálatát végezte el, melyek között egyaránt szerepelt mosópor, mosószer és mosókrém termék. A tudatos vásárlók egyesülete pedig az öko mosó- és tisztítószereket vizsgálta, az eredményekről beszélgetünk majd.

Hallgassa meg!

–  Adjuk össze – az adományozásról
A közösségi finanszírozás, adományozás egy olyan modell, amiben egymástól független személyek – akiket mindössze az köt össze, hogy hisznek egy projekt sikerében – saját hálózataikon keresztül, közös erőfeszítéssel járulnak hozzá egy kezdeményezés megvalósulásához. Az eredetileg üzleti modell története az 1800-as évekre nyúlik vissza… szerdán megnézzük, mennyire vagyunk nyitottak arra, hogy másokat támogassunk, akár önzetlenül, akár egy közös cél érdekében.

Hallgassa meg!

Napközben – Kossuth – november 19., szerda, 9:00

Korábbi adások >>>

Olvasson tovább