Rádiózás napja: törénetek amikre bűszkék vagyunk

– Önök szerint, amíg a gyerek nem ír és olvas magyarul, addig ne is kezdjen nyelvet tanulni? Sőt az elemi első 3 évében ez akár még kudarcélményekhez is vezethet, túlterhelheti a kisdiákot? Vagy nem erőltetve, interaktív és játékos formában, akár már óvodás korban érdemes elkezdeni az első nyelv gyakorlását? Mert mindez fejleszti a gondolkodást, az anyanyelv helyes használatát és az alapokra negyediktől már könnyebben lehet a klasszikus nyelvtanulással építkezni? De mindezekhez mennyire biztosítottak az iskolai feltételek? S hosszútávon vajon ez is javíthatna a nyelvtudásunkra vonatkozó, lesújtó statisztikai adatokon?

Hallgassa meg!

– Több százezer forintba is kerülhet, így nem mindegyik kistelepülés engedheti meg magának, hogy fényruhába öltöztesse az utcáit, mivel a tűzifaosztás fontosabb, mint a díszkivilágítás. Mások szerint viszont ezt a luxust egy évben egyszer meg kellene engedni magunknak. Egyáltalán segíti ez az ünnepi ráhangolódást vagy a külsőségek helyett inkább a lelkekben kell kigyulladnia a karácsonyi fénynek?

Hallgassa meg!

– S ha már ünnep, akkor december elseje a Rádiózás Napja!
Visszakapott gyermek, adományokkal segített vesebeteg fiú, támogatott élsportoló, kijavított nyikorgó villamos sín, visszaállított buszjárat, rádióműsorban megismert leendő házastárs! Visszaidézünk néhány olyan történetet és ügyet, amelyeknél mi segíthettünk az éter hullámain keresztül!

Hallgassa meg az első részt!

Hallgassa meg a második részt!

Napközben – Kossuth – december 1., hétfő, 9:00

Korábbi adások >>>

Olvasson tovább