Napközben: az antibiotikumok helyes használata

– Az antibiotikum használata: Az antibiotikumok helytelen alkalmazásának egyik leggyakoribb esete, hogy az orvos által felírt gyógyszer szedését a teljes kúra vége előtt abbahagyják, és az is, hogy az esetleges maradékkal egy később jelentkező megbetegedést próbálnak meg házilag gyógyítani. Az emberek többsége természetesnek veszi, hogy az antibiotikumok bármikor rendelkezésre állnak, amikor csak szükség van azokra. Csakhogy ez hamarosan a múlté lehet. Minden egyes antibiotikum adaggal erősebb lesz az a néhány baktérium, amelyik már ellenállóvá vált az adott szerrel szemben. Az egészségügyi ellátással összefüggésben Európában és ezzel együtt hazánkban is az antibiotikum rezisztencia jelenti az egyik legnagyobb betegbiztonsági kockázatot.

Hallgassa meg!

– Karácsonyi édességteszt: Teszteljük a csokimikulás-csomagokat és szaloncukrokat és megnézzük, hogy az ünnepkörhöz kapcsolódó termékekből milyen a választék az ételallergiások számára.

Hallgassa meg!

– Hangterápia: Keleten sok ezer éve használt hangtálak képesek ősi, gyógyító rezgést előhívni, ami rendkívül nyugtató hatású, képes megteremteni az emberi szervezetben a tökéletes harmónia állapotát úgy, hogy megszünteti a belső feszültséget. Hangterápiás eszközöket szólaltatunk meg a stúdióban miközben a hangszerek jótékony hatásairól is beszélgetünk.

Hallgassa meg!

– Kölcsönzés, olvasás: Ebben az internetezős, televíziófüggő világban mennyire olvasnak ma a felnőttek és a gyerekek és kölcsönöznek-e könyveket? Milyen szerepet játszik a könyvtár a mai generáció életében?

Hallgassa meg!

Válaszok a Napközben csütörtöki adásában, 9 órától a Kossuthon.

Korábbi adások >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább