Nagyot haraphat a fizetésből az influenza

A Napközben hétfői témái:

– Akár kéthavi fizetésünkről dönthetünk. Aki még nem tette meg, a következő hetekben még kiválaszthatja béren kívüli juttatásait (cafeteria). Az átlagos cafeteria keretösszeg 290 ezer forint körül mozgott a tavalyi évben, fontos tehát, hogy körültekintő, anyagilag is a lehető legkifizetődőbb döntést hozzunk. Hogyan döntsünk okosan, milyen változásokra számíthatunk 2015-ben.

Hallgassa meg!

– Nagyot haraphat a fizetésből az influenza. Itt az influenzajárvány, amely a mindennapi munkát is meggátolja, ennél fogva pedig a fizetést is csökkenti. Az influenzajárvány apropóján a legfontosabb táppénzszabályok illetve az idei változásokat foglaljuk össze.

Hallgassa meg!

– Naponta 92 liter vizet használunk el Országos roadshow-val folytatódik a csapvízfogyasztást népszerűsítő Csapra fel! kampány. Magyar Víziközmű Szövetség egy korábbi felmérése szerint az emberek 85 százaléka fogyaszt csapvizet, és a felnőttek háromnegyede elégedett a minőségével. A csapvíz az egyik legszigorúbban ellenőrzött élelmiszer, több mint kétszáz alkotóelem felső határértékét jogszabály határozza meg. Azok egy része, akik nem isznak csapvizet, attól tart, hogy veszélyt jelentenek a vízben lévő gyógyszermaradványok.

Hallgassa meg!

– Kávéházak anno és ma
Egymás után nyílnak a tematikus kávéházak, „játszóházas” gyerekeseknek, „társasjátékos” felnőtteknek, kreatív az alkotni vágyóknak és tenyérnyi állatkert hozzáértő gondozókkal az állatbarátoknak. Átalakultak a szokások? Megmarad-e a kávéház a társas kapcsolatok színhelyéül, betölti-e eredeti „információszerző funkcióját”. Miért vágyunk állandóan az újra, a másra, milyen igények hívják életre ezeket a helyeket?

Hallgassa meg!

Korábbi adások >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább