Pórázt kiváltó kutyavizsga?

– Heves, lüktető, hosszadalmas és visszatérő! Hazánkban egymillióan szenvednek a kínzó fejfájástól. Mik lehetnek a migrén kialakulásának okai, miért a hölgyeket érinti leginkább ez a betegség? Mikor forduljunk orvoshoz, hogyan kezelhetjük és előzhetjük meg a rohamokat? És milyen más egészségügyi problémákra utalhat az erős fejfájás? Amit egy népbetegségről tudni kell, egy most indult hazai kutatás apropóján!

Hallgassa meg!

– Még csak terv egy olyan városi kutya vizsga bevezetése, amelynek keretében az arra vállalkozó gazdik bebizonyíthatnák, hogy képesek póráz nélkül is kézben tartani kutyájukat, s így őket felmentenék a kötelező póráz használata alól. Egyes vélemények szerint azonban egy kutyában sem lehet mindig 100 százalékosan megbízni és sokan félnek is a szabadon szaladgáló állatoktól! Vagy minden csak a gazdin és a nevelésen múlik? Egyébként mennyibe kerülne és hol végeznék a felkészítést és a vizsgáztatást? És vajon hányan élnének ezzel a lehetőséggel, amikor sokan még a kötelező chipezést sem végeztették el? Pórázt kiváltó kutyavizsga – markáns érvek pro és kontra!

Hallgassa meg!

– Ugyanabban a munkakörben 20-25 százalékkal kevesebbet keresnek a hölgyek, mint a férfiak és bizony igen kevés női vezető dolgozik a vállalatoknál! Jogos érvek vagy csak előítéletek és rossz beidegződések állhatnak ezek hátterében? Nőnap előtt a hölgyek munkahelyi esélyegyenlőségéről beszélünk, itt Napközben!

Hallgassa meg!

– A szívrohamot kapott férfi mellett a 20 méterre álló horgásztársa gond nélkül pecázott tovább, magára hagyva a másikat. Senki nem segített az utcán elszédült terhes nőnek,- és sorolhatnánk az elszomorító eseteket. Környezetpszichológus vendégünkkel próbáljuk kideríteni, hogy sokan ilyenkor miért viselkednek teljesen közömbösen és lelketlenül? De természetesen bemutatunk majd egy fiatal életmentő hölgyet, aki egyedüliként cselekedett egy állomáson, és egy 14 éves fiút is, akinek egy családapa köszönheti az életét!

Hallgassa meg!

Szerkesztő: Füredy Zsolt
Műsorvezető: Banner Géza

Korábbi adások >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább